26 Aralık 2019 12:24 Güncelleme: 26 Aralık 2019 13:02

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Evrensel'i ziyaret etti

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Evrensel Gazetesi İzmir Temsilciliğine dayanışma ziyaretinde bulundu.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Evrensel Gazetesi İzmir Temsilciliğine dayanışma ziyaretinde bulundu. Beko, Evrensel gazetesiyle dayanışmanın bugün daha da önemli olduğunu belirterek, “Türkiye işçi sınıfı açısından Evrensel’i okumak okutmak çok önemli” dedi.

Dayanışma ziyaretinde gazetemiz İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, Evrensel ve muhalif gazeteler üzerindeki artan baskıya dikkat çekti. Ekonomik olarak muhalif basının bir kıskacın içine sokulmaya çalışıldığını belirten Akdemir, Basın İlan Kurumu tarafından sudan sebeplerle ilan cezalarının da arttırıldığını söyledi. Sarı basın kartlarından, maddi anlamda yaşanan zorluklara değinen Akdemir, “İşçilerin emekçilerin gazetesi olan gazetemiz, böylesi zor bir süreçte ayrıca önemli bir adım atarak Evrensel Ege sayfalarıyla internet yayın hayatına başladı. Yerelden gelecek haberlerle daha da güçlenecek olan sayfalarımıza destek önemli” dedi.

'EVRENSEL'İ OKUMAK OKUTMAK ÖNEMLİ'

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, gündemdeki sorunlara değinerek mecliste emekçilerin işçilerin sesi olmaya çalıştığını vurguladı. Muhalefet partisi olarak da zor süreçlerden geçtiklerini ancak bu baskıları örgütlü mücadele ile aşacaklarını belirten Beko, Ege sayfalarına da değindi. Beko, yerel haberlerin gazetelerde yer almasının önemli olduğunu söyleyerek, “Yerel halkın okuru olduğu gazetesinde kendi haberlerini görmesi önemli. Bu yerel haberler konusunda eksikliğin olduğunu düşünüyorum, bu anlamda Evrensel ileri bir adım attı. Başarılar diliyorum, dayanışmayı büyütmek kesinlikle bu açıdan da çok önemli. Ayrıca Türkiye işçi sınıfı açısından Evrensel okumak okutmak önemli” dedi.  Beko son olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evrensel gazetemiz, bu ülkenin bağımsız, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bugüne kadar savunan bir gazetemiz. Evrensel gazetemiz eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, adaletten yana bir gazetemiz. Evrensel gazetemizi yalnız bırakmayalım.”

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam