27 Aralık 2019 00:01

Evrensel'e sahip çıkma günüdür

Eğitim Sen Çorum Şube Sekreteri Hıdır Aygün, "Evrensel'e sahip çıkma" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hıdır AYGÜN
Eğitim Sen Çorum Şube Sekreteri

Gazetemiz Evrensel bir süredir siyasal ve ekonomik kuşatmaya karşı karşıya. Buna son olarak Basın İlan Kurumunun ilan kesintisi yapması eklendi. 25 yılda bir sürü baskı, yasaklama, toplatma ile karşı karşıya geldik. Metin Göktepe gerçeğin peşinde koşarken katledildi. Üç kez gazetemiz kapatıldı. Ama her türlü zorluğu işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların desteğiyle can pahasına aşarak, bu kuşatmaları yararak, bugünlere geldik.

Evrensel bu coğrafyada işçi sınıfının sesi soluğu, onun gözüyle ülkeye ve dünyaya bakmanın bir aracı oldu, olmaya da devam edecektir.

Evrensel aynı zamanda grevli, toplu sözleşmeli bir TİS, iş ekmek özgürlük mücadelesi veren kamu emekçilerinin de sesi oldu. Evrensel aynı zamanda eşit yurttaşlık talebi ile mücadele eden Alevilerin ve onun örgütlerinin gazetesidir. Onun örgütlü güçleri Evrensel’e destek olmalıdır. Halkların kardeşliğini savunan, barış ve kardeşlik isteyen, iradesi elinden alınmış, kayyumlarla kuşatılmış Kürt halkı da Evrensel’in sayfalarında yer aldı, alıyor.

Tüm bu baskılara, kuşatmalara karşı gün Evrensel’e sahip çıkma günüdür. Biz de Evrensel’e sahip çıkan okuyucuları olarak elimizden geleni yapacağız. İlk elden ben her gün 5 gazete alıp daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacağım. Ayrıca Çorum’daki okuyucuları olarak pazar günü Çorum’da bin gazeteyi emekçilerle buluşturacağız. Saflarımızı sıklaştırıyoruz, çünkü bu kavga hürriyet kavgası...

ÖNCEKİ HABER

"Ölmek istemiyorum" diyen Zeliha'nın eski eşine elektronik kelepçe takıldı

SONRAKİ HABER

Zamanda Yolculuk: Adana Tepebağ Evleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...