26 Aralık 2019 12:08

Şule Çet Davası avukatı Umur Yıldırım: Takdiri indirimine gerekçe sunulmamış

Şule Çet Davası’nın gerekçeli kararını değerlendiren Avukat Umur Yıldırım kararda takdiri indiriminin gerekçelendirilmediğini belirterek eksiklikleri istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

Şule Çet davası öncesi adliye önü

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Şule Çet Davası’nın gerekçeli kararını değerlendiren Avukat Umur Yıldırım cinayetin 117 sayfalık kararda en açık biçimiyle anlatıldığını, ancak takdiri indiriminin gerekçelendirilmediğini söyledi.

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet’in Ankara Çankaya’daki Yelken Plazanın 20’nci katından düşerek ölmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu’ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand’a verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Ekmek ve Gül’e gerekçeli kararı değerlendiren Şule Çet’in avukatlarından Umur Yıldırım, 117 sayfalık gerekçeli kararda tecavüz ve cinayetin nasıl gerçekleştiğinin tek tek anlatıldığına ancak uygulanan takdiri indirime bir gerekçe sunulmadığına dikkat çekti. Yıldırım, gerekçeli kararda atlanılan üç noktaya vurgu yaparak eksiklikleri istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

"KARARDA EKSİK BIRAKILAN 3 NOKTA VAR"

Şule Çet Davası avukatlarından Umur Yıldırım, gerekçeli kararda olayın aktarımının çok düzgün, cinsel saldırının sabip bulunduğunu, Şule’nin nasıl öldürüldüğüne dair şüpheden sanığın yararlandığı noktasına dikkat çekti. Eksik bırakılan üç noktaya değinen Yıldırım, “Kararda 62 takdiri indirimi uygulanmış. Takdiri indirimiyle 62 ağırlaşırılmış müebbet hapis cezası müebbete çevrilmiş ve cezada indirim uygulanmış” diyerek duruma tepki gösterdi. Yıldırım şöyle devam etti:

“Birincisi, 117 sayfalık gerekçeli kararda uygulanan bu indirime bir gerekçe sunulmamış. İkincisi, kararda bir üye dört olasılık üzerinde durarak muhalefet şerhi koymuş. Cinsel saldırıya uğradığına ve öldürüldüğüne ikna ama nasıl öldürüldüğüne ikna değil, bu yüzden şerh koymuş. Burada önemli olan Şule Çet’in nasıl öldürüldüğünden çok öldürüldüğüdür. Konulan bu şerh bir hukuk garabetidir ve mantık hatası vardır. Üçüncüsü ise son celsede ortaya dökülen ve sanıkların birbirleriyle ilişkilerini açığa çıkaran mektuplara hiç değinilmemiş.”

TAKDİRİ İNDİRİM VE MUHALEFET ŞERHİ İSTİNAFA TAŞINACAK

Sanıkların savunmalarının hikayeden ibaret olduğunu ve gerekçeli kararda da tecavüz ve cinayetin tek tek gerekçelendirildiğini ifade eden Yıldırım, bu durumda sanıkların şüpheden yararlanmaması gerektiğini belirtti. Yıldırım 62 takdiri indirimi ve muhalefet şerhini istinafa taşıyacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Togo işçileri hakları için hâlâ mücadele ediyor

SONRAKİ HABER

2019 yılının dikkat çeken oyunları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...