26 Aralık 2019 10:52

Denizli'de bir yurtta kalan 12 yaşındaki çocuk, belletmen tarafından istismara uğradı

Denizli’de tarikat yurdu olduğu iddia edilen bir yurtta kalan çocuk, belletmen E.T.'nin istismarına maruz kaldı. E.T. gözaltına alındı, olayı örten yurt müdürü hakkında soruşturma açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Denizli'nin Çivril ilçesinde özel bir yurtta kalan 12 yaşındaki öğrenciye yurt görevlisi tarafından cinsel istismarda bulunulduğu öğrenildi. İstismar olayı küçük çocuğun intihar notu yazmasıyla ortaya çıktı.

Yeşil Çivril Gazetesinin haberine göre, Çivril Akpınar Mahallesi’nde bulunan Özel Kervansaray Ortaöğretim Erkek Öğrenci yurdunda kalan 12 yaşındaki bir öğrenci, yurtta belletmen olarak kalan E.T'nin istismarına uğradı. Çocuğu, yaşananları kimseye anlatmaması için tehdit eden ve şiddet uygulayan E. T'nin saldırıları devam edince küçük çocuk durumu yurt müdürüne anlattı. İddialara göre yurt müdürü ise çocuğa olayı unutmasını ve kapatması gerektiğini söyledi. Olayın ardından belletmen E. T’nin, bir tarikata ait olduğu iddia edilen yurdun başka bir şubesine gönderildiği belirtildi.

ÇOCUK KORUMA ALTINA ALINDI

Şehit Kağan Kandemir Ortaokulu öğrencisi olan çocuk sınıfta yalnız kaldığı sırada başından geçenleri yazdığı intihar notunu sınıf penceresinden bahçeye attı. Notu bulan arkadaşları durumu okul idaresine bildirdi. Yaşananlardan sonra psikologlar eşliğinde ifadesi alınan çocuk, Denizli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri tarafından koruma altına alındı. Çocuk İzleme Merkezinde uzman psikolog ve Sosyal Hizmetler yetkilileri eşliğinde yaşadıklarını anlatan çocuk, belletmen E.T. tarafından yurdun bodrum katındaki personel odasında, revir, yatakhane ve çatı bölümünde defalarca cinsel saldırıya uğradığını söyledi. Çocuğun ifadesinin ardından E.T’nin Denizli’de gözaltına alındığı, yurt müdürü hakkında ise soruşturma açıldığı belirtildi. Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor.

TARİKAT YURDU İDDİASI VAR

Yaşananları Evrensel'e değerlendiren Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, çocuğa istismarın yaşandığı yurdun bir tarikata ait olduğu iddiasının olduğunu ama henüz tam olarak teyit edemediklerini ifade ederek “Eğer bu doğruysa zaten tarikatların eğitimin herhangi bir kademesinde olmaması gerektiğini bir kez daha yineleyelim. Biz tüm öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının yani yurtların devlet tarafından ücretsiz olarak halkın ve çocukların hizmetine sunulması gerektiğini söylüyoruz. Eğitim Sen olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

İstismar iddialarına ilişkin aradığımız yurtta telefona çıkan kişi yurt çalışanı olduğunu belirterek yurt yetkililerinin avukatlarla görüşme halinde olduğunu ve yurtta olmadıklarını söyledi. Kendisinin de yurtta yeni olduğunu ifade eden kişi, yaşanan istismar olayına ilişkin ise bilgisi olmadığını savundu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam