26 Aralık 2019 10:04

İzmir'de maaşları ödenmeyen çağrı merkezi işçileri iş bıraktı

Şenol Hukuk Bürosunun çağrı merkezinde çalışan 35 işçi, maaşları ödenmediği için iş bıraktı.

Fotoğraf: MA

Reklam

İzmir'de Şenol Hukuk Bürosu çağrı merkezinde çalışan 35 işçi, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bıraktı.

İzmir Bayraklı’da bulanan Şenol Hukuk Bürosunun çağrı merkezinde çalışan 35 işçi, kasım ayı maaşları ve biriken mesai ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı. Türk Telekom, Vodofone gibi GSM şirketlerinin icra dosyalarını takip eden firmada çalışan işçiler, alacaklarını tahsil etmek için gereken yasal sürenin dolması sonucunda iş bıraktı.

Ücretleri ödenmeyen işçiler, çalışma koşullarının kötü olması, iş yükü kotasının fazla olması ve mobbing uygulamaları üzerine şikayetlerde bulundu. İşyeri önünde bekleyen işçiler, talepleri karşılanana kadar işe geri dönmeyeceklerini söyledi.

"HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYOR"

Eylemde olan işçiler adına yapılan açıklamada, “Asgari ücretin dışında mesailerimiz ödenmedi. Ağustos ayından kalma mesailerimizi vermiyorlar. Patronumuz Abdurrahman Şenol, bizim bölümde 27 kişi çalışmasına rağmen Türk Telekom’a 60 kişi çalışıyormuş gibi gösterdi. Yani aslında çalışmayan insanların yerine de bizi çalıştırarak, haksız kazanç elde ediyordu. Daha önce çalışma koşullarına karşı çıkan arkadaşlarımızı zorla istifa ettirerek, haklarını teslim etmeden işten çıkardılar” denildi

İŞÇİLER İHTAR ÇEKECEK

Türk Telekom’un Şenol Hukuk Bürosu ile anlaşmasını feshetmesi üzerine firmanın 35 kişiyi işten çıkardığı ifade edilen açıklamada, işten atılan işçilerin yarın notere giderek işverene ihtar çekecekleri belirtildi. Başlattıkları eylemi sürdüreceklerini kaydeden işçiler, destek çağrısında da bulundu. (İzmir/MA)

Reklam