26 Aralık 2019 09:14

Başak Demirtaş'tan abonelik desteği: Özgür basının susturulmasına izin vermemek için

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Xwebûn, Zrîng, Yeni Yaşam, Evrensel ve BirGün'e abone olarak dayanışma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Başak Demirtaş

Paylaş

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak haftalık Kürtçe gazete Xwebûn ve aylık mizah dergisi Zrîng ile Yeni Yaşam, BirGün ve Evrensel gazetelerine abone olduklarını duyurdu.

Başak Demirtaş, Twitter hesabından Kürtçe paylaşımda bulunarak, haftalık Kürtçe gazete Xwebûn’e abone olduklarını ve her hafta gazeteyi cezaevinde tutulan eşine de götüreceğini söyledi. Demirtaş “Xwebûn gazetesi çıktı. Ben bir tane kendime, bir tane de Selahattin'e, toplamda iki abonelik yaptım. Ben her hafta Edirne'ye Selahattin'e kendimle beraber bir tane götüreceğim. Biz Kürtçeyi anlayabiliyoruz, konuşabiliriz ve okuyabiliriz de” dedi.

Demirtaş, aylık mizah dergisi Zrîng’e de abone olduklarını duyurarak, “Biz Kurmancî ve Kirmanckî güleceğiz” ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumunun reklam cezaları ile ekonomik kuşatma altına almaya çalıştığı gazetelere de abone oldukları söyleyen Başak Demirtaş, “Yeni Yaşam gazetesini yaklaşık bir yıldır cezaevlerine vermiyorlar. BirGün ve Evrensel gazetelerine, gazetecilere yapılan baskılar da ortada. Ben 2020 yılı için her 3 gazeteye de abone oldum. Muhalif basının sesinin kısılmasına engel olmak, özgür basının susturulmasına izin vermemek için okuyup okuyup Selahattin’e anlatıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

{{392863}} 

ÖNCEKİ HABER

EMEP: İstanbul sahipsiz, ülke satılık değil! Ya kanal ya geleceğimiz!

SONRAKİ HABER

KESK'in Sendikal Hak İhlalleri Raporu: 4 bin 770 KESK'li ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...