26 Aralık 2019 08:32

Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Hesabını hukuka muhakkak verecektir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda “cinayet” diyerek karşı çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tehdit etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda itirazlarını sıralayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İBB’nin protokolden çekilmesine tepki gösteren Erdoğan, “Kurumlar devletin aldığı kararları yapmalı, görevini ihmal eden hesabını hukuka muhakkak verecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, genişletilmiş AKP'li il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan’ın gündeminde Libya, İdlib’de süren çatışmalar ve Kanal İstanbul vardı.

İdlib'de yaşanan çatışmalar nedeniyle sınıra yaşanan göçü değerlendiren Erdoğan, “İdlib tarafındaki durum çok daha endişe verici” dedi.

Güvenli bölge konusunda Türkiye’ye verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini dile getiren Erdoğan, “Terör örgütlerinin sınır hattı boyunca 32 km derinliğinin dışına çıkarılması taahhütlerinin yerine getirilmediğini görüyoruz. Türkiye olarak bölgede inşa etmeyi planladığımız yerleşim alanlarına başlayabilmemiz için güvenliği ve huzuru sağlamamız gerekiyor. Bu doğrultuda gereken her adımı atmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

“5 SONDAJLA PETROL ÇIKAR MI?​”

Doğu Akdeniz’de sürdürülen petrol arama çalışmalarına dönük muhalefetten gelen eleştirilere de değinen Erdoğan, “CHP'li bir milletvekili Meclis'e bir soru önergesi verip bir kova bile petrol çıkmadı diyerek kin kustu. Halbuki bu çalışmaların sabırla yürütülmesi gerekiyor. Bu tür aramalarda 1, 2, 3, 4, 5 sondajla petrol çıkar mı çıkmaz mı. Bunları bir araştırın. Bunların zaman zaman hiç çıkmadığı da oluyor mu bunları bir soruşturun” diye yanıt verdi.

Muhalefetin tavrının Yunan medyasına malzeme verdiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye'de her şeyin yerli ve millisini yaptık sadece ana muhalefet konusunda bunu başaramadık” dedi.

LİBYA’YLA YAKIN BAĞLARIMIZ VAR”

Libya ile sağlanan anlaşmalar ve asker gönderme tartışmalarına ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Libya arasında yakın bağlar bulunduğunu öne sürdü ve bu iddiasını şöyle temellendirdi:

“Libya'da da ülkemizle yakın bağları olan milyonlarca kişi bulunuyor. Şu andaki cumhurbaşkanı bile yine akrabalarının burada olduğu bir cumhurbaşkanı. ‘Şu anda dedemden toruna hâlâ İstanbul'da yaşıyorlar’ dedi. Aradaki bağların ne denli sıkı olduğu ortada. Üstelik Libya bizim deniz yetki alanlarımızın çakışması sebebiyle denizden de komşumuzdur. Ne yaparsanız yapın ya biz imzaları attık, bu işi bitirdik. İçini daha da dolduruyoruz ama soruyorlar, asker gönderecek misiniz? Bizim siyasi partilerimizin içinde de bunu söyleyenler var. Biz de ne diyoruz, davet edildiğimiz yere gideriz, şu anda da böyle bir davet olduğu üzere icabet ederiz. Çünkü bizim kardeşlik bağlarımız çok farklı.”

İMAMOĞLU’NA KANAL İSTANBUL TEHDİDİ

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunun tamamlanarak askıya çıktığını ifade eden Erdoğan, “Bu projenin kararı verilmiş, süreci başlatılmış ve belirli bir aşamaya da gelinmiştir. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir. İnşallah bununla ilgili de ihaleye çıkılacaktır. Bu büyük projeyi devletimize ve milletimize herhangi bir yük getirmeden, yap-işlet-devret modeliyle, oldu ki bulamadık milli bütçeden bunu yapmak sureyitle hayata geçireceğiz” dedi.

Muhalefet partilerinin Kanal İstanbul itirazlarını da akıl ve mantık dışı bulan Erdoğan, projeye itirazlarını 15 maddeyle açıklayan İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef aldı.

“Çıkmış İstanbul'a böyle bir kanal gereksiz diyor. Bunun kararını verme yetkisi sana ait değil. Biz bunun kararını verdik” diyerek seçilmiş belediye başkanının iradesini yok sayan Erdoğan, işi ileriye taşıyarak “Biz bu işi yapacağız. Kurumların görevi, devletin aldığı karara uygun şekilde kendi sorumluluk alanlarında üzerlerine düşeni yapmaktır. Görevini ihmal eden hesabını millete ve hukuka muhakkak verecektir” tehdidinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bornova Özkanlar pazarı cumartesi açılıyor

SONRAKİ HABER

Foça'da mahalle meclisi için ilk adım atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...