24 Aralık 2019 16:32

İBB, Esenler Otogarı’nın işletmesini ihale edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler Otogarı'nın ticari alanlarının işletilmesi işini yarın düzenleyeceği ihale ile kiraya verecek.

Fotoğraf: İBB Basın Merkezi

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler Otogarı'nın ticari alanlarının işletilmesi işini ihale ile kiraya verecek. 168 yazıhane- peron, restoran, birçok büfe, akaryakıt istasyonu ve irili ufaklı işyerinin bulunduğu terminalin işletilmesi işi 3 yıllığına kiralanacak. Yıllık 26 milyon 820 bin TL muhammen bedel üzerinden yapılacak olan ihaleye, İBB’nin şirketlerinden Boğaziçi A.Ş. de katılacak.

DALAN BAŞLADI, ERDOĞAN BİTİRDİ

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve 25 yıllık sözleşme süresi mayıs ayında dolan Esenler Otogarı’nın işletmesi işi, İBB’nin yarın düzenleyeceği ihale ile kiralanacak. İBB Emlak Müdürlüğü tarafından açılan ihale, Encümen Salonu’nda yarın (çarşamba) saat 11.00’de yapılacak. 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti, yönetimi ve tasarrufunda bulunan İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu Ve Otobüs Terminalinin ticari alanlarının işletmeye verilmesi işi' adı altında açılan ihalenin muhammen bedeli yıllık 26 milyon 820 bin TL. İhaleye katılacak olanlar, 2 milyon 413 bin 800 TL geçici teminat yatıracak.

Esenler Otogarı içerisindeki otoparkların işletilmesi geçtiğimiz aylarda, İBB’nin şirketlerinden İSPARK’a devredilmişti.

İHALEYE İBB'NİN ŞİRKETİ DE KATILACAK

İBB yetkililerinden edinilen bilgiye göre Esenler Otogarı’nın işletilmesi ihalesine, İBB’nin şirketlerinden Boğaziçi A.Ş. de katılacak. Ayrıca Albayraklar Holding Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un şirketi Platform Turizm Taşımacılık A.Ş.’nin de ihale ile ilgilendiği öğrenildi.

168 yazıhane, 324 otobüs işletmecisi firma, 700’den fazla faal işyerinin bulunduğu, her gün yaklaşık bin 700 otobüsün giriş çıkış yaptığı Esenler Otogarı’nın taban alanı 110 bin metrekare. Otogardan her gün yaklaşık 90 bin kişinin gidiş geliş yaptığı ancak günlük insan hareketinin yaklaşık 120 bin kişi olduğu tahmin ediliyor.

{{391210}}

ÖNCEKİ HABER

Adana’da sel sularına kapılan 5 kişi kurtarıldı

SONRAKİ HABER

AKP 116 bin liraya kiraladı, CHP 66 bin liraya satın aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...