23 Aralık 2019 15:32

İstanbul Aydın Üniversitesinde engellere rağmen kadın öğrenciler bir arada

İstanbul Aydın Üniversitesinde Kadın Araştırma Kulübü kurulması talepleri reddedilen kadın öğrenciler engeli tanımıyor, faaliyetlerini kulüp olmadan da devam ettiriyor.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesinde okuyan kadın öğrenciler, okul yönetimi tarafından açılmasına izin verilmeyen "Kadın Araştırmaları Kulübü"nün faaliyetlerini kulüp olmadan da devam ettiriyor.

Kulübün açılması için ısrarcı olmaya devam edeceklerini belirten öğrenciler, yaptıkları toplantılarla faaliyetlerini topluluk halinde devam ettirmeye karar verdi. Kadın öğrenciler, sosyal medyadan sayfa açıp üniversite çevresinde bildiriler dağıtarak kampüsteki diğer kadınlarla bir araya geliyor. Kadın öğrenciler olarak ilk toplantılarında kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında önemli olan İstanbul Sözleşmesi’nin önemini tartışarak yan yana gelmenin ve birlikte hareket etmenin kendilerini güçlendireceğine vurgu yaptı.

Bir araya geldiklerinde kampüste yaşadıkları sözlü ve fiziki tacizlerin boyutlarının düşündüklerinden daha geniş olduğunu gören kadın öğrenciler, engellere rağmen talepleri için bir arada olacaklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gergerlioğlu'dan Soylu'ya "FETÖ" yanıtı: Her zaman insan hakları savunucusu oldum

SONRAKİ HABER

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye: Libya'da hükümete cihatçı, Hafter'e ılımlı diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...