23 Aralık 2019 09:23
Son Güncellenme Tarihi: 23 Aralık 2019 14:37

Mansur Yavaş, Sinan Aygün'ün rüşvet iddiasına Aygün'ün sözleriyle yanıt verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün rüşvet iddiasına Aygün'ün sözleriyle yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş | Fotoğraf: Harun Özalp/DHA

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün “25 milyon lira rüşvet istediler” iddiasına Aygün'ün bugün yaptığı açıklamadaki sözleriyle yanıt verdi. Aygün'ün konuşmasındaki, “O kişiler sizden 25 milyon lirayı kendi ceplerine indirmek için mi istediler?​” sorusuna verdiği, “Hayır öyle bir şey yoktur” yanıtının yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Yavaş, “Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür...” dedi.

eski CHP milletvekili Sinan Aygün, Mansur Yavaş ve ekibinin, "Togo Kuleleri" inşaatı için TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmişti. Yavaş ise bu paranın Aygün'ün babasının hayrına yaptırmak istediği ve yarım kalan okul inşaatıyla ilgili olarak istendiğini söylemişti.

Bugünkü açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aygün, “O kişiler sizden 25 milyon lirayı kendi ceplerine indirmek için mi istediler?​” sorusuna da yanıt verdi. Aygün soruya, “Hayır, öyle bir şey yoktur. Şöyle dediler, okulun bedeli 25 milyon lira tutuyor” diye yanıt verdi.

Yavaş söz konusu videoyu Twitter hesabından, “Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür... Doğrular ise sadece Hakkın önünde eğilirler...” yorumuyla paylaştı.

CHP’DEN YAVAŞ-AYGÜN AÇIKLAMASI: BİZİM İÇİN ARTIK NOKTALANMIŞTIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi. 

Öztark, CHP eski milletvekili Sinan Aygün ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki iddialara ilişkin, "Bu konuda hem parti hukuku bakımından hem de genel hukuk bakımından süreç yürümektedir. Bu mesele bizim için artık noktalanmıştır. Bunu açıkça ifade edeyim. Bundan sonra hukuk konuşacaktır" diye konuştu. 

"PARSEL PARSEL" HATIRLATMASI

İçişleri Bakanlığı'nca müfettiş görevlendirilmesi konusuna ilişkin de Öztrak, "Mevcut iktidarın bundan önceki meclis başkanı, bakanı, başbakan yardımcısı görevlerini yürütmüş olan kişi o dönemin büyükşehir belediye başkanını Ankara’yı parsel parsel satmakla suçlamıştı. O dönem müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Ama görüyorsunuz şimdi bizim büyükşehir belediye başkanımızın suçlanması neticesinde apar topar İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri harekete geçiyorlar. Keşke bu hassasiyeti bundan önceki belediye başkanına karşı da göstermiş olsalardı diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında üyelikten kesin çıkarma istemiyle disiplin soruşturması açtıklarını bildirdi. 

NE OLMUŞTU?

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Sinan Aygün'ün Eskişehir yolu üzerindeki 'Togo Kuleleri' inşaatına ilişkin imar planı değişikliği onaylanmış, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 3 yıl önce 'kamu yararına aykırı olduğu' gerekçesiyle dava açmıştı. Gökçek'in 2017 yılında istifa etmesi ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Mansur Yavaş'ın, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi. Aygün, Mansur Yavaş ve ekibinin, mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini iddia ederek Yavaş ve 3 belediye meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Sur Belediyesi eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

2019 yılının öne çıkan kitapları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...