22 Aralık 2019 13:52

Çanakkale'de öğrencilerden zamlara karşı kampanya

Çanakkale Belediye Meclisinin ulaşım ücretlerine zam yapma kararı almasının ardından öğrenciler zamların geri çekilmesi talebiyle topladıkları imzaları belediyeye iletti.

Fotoğraf: Çanakkale Gündem

Paylaş

Çanakkale Belediye Meclisi tarafından ulaşım ücretlerine yapılan zam öğrencileri zor durumda bıraktı. Öğrenciler geçtiğimiz aylarda ulaşım zamlarının geri çekilmesi için imza toplamaya başladılar. Yaklaşık 550 imza toplandı ve Çanakkale Belediyesine verildi. Öğrenciler “Artan yaşam maliyetlerine bir yenisini daha eklemeyin” dedi.

Çanakkale’de toplu ulaşıma yapılan zam, öğrencileri harekete geçirdi. Kentteki üniversiteli ve liseli öğrenciler bir araya gelerek imza toplamaya başladılar. Yaklaşık 550 imza toplandı ve önceki gün Çanakkale Belediyesine teslim edildi. Çanakkale Belediyesine seslenen gençler, “Düşene bir tekme de siz vurmayın” dediler.

"İNDİRİMLİ TARİFE UYGULANSIN"

Çanakkale Gündem’den Tunahan Ünsal’ın haberine göre, öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında, “Çanakkale Belediye Meclisi geçtiğimiz Ekim ayında, şehir içi ulaşıma zam yaptı. Ulaşım zammı tarifesi öğrenciler için 1.80 TL’den, 2.10 TL’ye çıkartıldı. Biz Çanakkale’de okuyan gençler olarak yapılan bu zammın geri çekilmesini ve öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz. Ekonomik kriz okulların açılmasıyla kendini çok daha fazla hissettirmeye başladı. Ailelerin yaşadığı dar boğaz, biz öğrencilerin okulların açılması ile birlikte masrafları da arttı. Yaşanan ekonomik krizin faturası lise ve üniversite öğrencilerine ödetiliyor.” denildi. Açıklamada, “Okul masraflarının biz öğrencilerin belini büktüğünü de hatırlatarak bir kez daha buradan Çanakkale Belediyesi’ne seslenmek istiyoruz. Diğer illerde geçerli olan abonman sistemine geçilmesi ya da öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay Erzin’de üreticiler kurultay yapmaya karar verdi

SONRAKİ HABER

İstanbul İşçi Sendikaları Platformu: Taleplerimizi ortak mücadeleyle alabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...