18 Aralık 2019 10:54
Son Güncellenme Tarihi: 18 Aralık 2019 16:00

Mardin'de gözaltına alınan 6 kişinin gözaltı süresi uzatıldı, 5 kişi serbest

Mardin’de 11 Aralık'ta gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı. HDP İl Eş Başkanı Salih Kuday'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin gözaltı süreleri uzatıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin'de aralarında Mardin Tabip Odası Eş Başkanı Derya Etem'in de olduğu 5 kişi serbest bırakıldı. HDP İl Eş Başkanı Salih Kuday'ın aralarında olduğu 6 kişinin gözaltı süresi 2 gün daha uzatıldı.

Mardin merkez ve ilçelerinde 11 Aralık'ta yapılan operasyonlarda 13 kişi hakkında gözaltı kararı alınırken, 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 5'i savcılık ifadesi alınması için sevk edilirken, 6 kişi ise gözaltı sürelerinin uzatılması için sevk edildi.

Savcılık ifadesi için sevk edilen Abdullah Akikol, Emel Oran, Neda Alper ve Mardin Tabip Odası Eş Başkanı Derya Etem ifadelerinin ardından adli kontrol şartı ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikteki ifadelerinin ardından 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gözaltındaki Hacı Ahmet Gegez ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

HDP İL BAŞKANI KUDAY'IN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Gözaltı işlemleri devam eden HDP İl Eş Başkanı Salih Kuday, Aysel Erol, Veysi Parıltı, Dilaver İnal, Abdulkerim Sayalğı, Mustafa Üstündağ Benli'nin ise gözaltı sürelerinin 4 gün daha uzatılması talebiyle  getirildikleri adliyede Sulh Ceza Hakimliği gözaltı sürelerinin 2 gün daha uzatılmasına karar verdi. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kapitalizmin yeni icadı: İşçiler fazla vakit geçirmesin diye eğik tuvalet tasarlandı

SONRAKİ HABER

TMMOB Diyarbakır Şube: Tüm kenti surlara sahip çıkmaya çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa