Kantin ve otoparkları özelleştiren İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü taşeron alacak

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı sosyal tesis, kantin ve otoparkların özelleştirilmesi sonucu işten atılan işçilerin yerine taşeron işçi alınmak isteniyor.

17 Aralık 2019 12:20
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü sosyal tesis, kantin ve otoparkların özelleştirilmesinin ardından işten atılan işçilerin yerine taşeron işçi almaya hazırlanıyor.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı kantin ve otoparkları 1 Ocak 2020 tarihinde işletmeye başlatılmak üzere ihaleye çıkarması sonucu söz konusu kantin ve otoparklarda İstanbul Üniversitesi sosyal tesislerine bağlı görünen ve maaşlarını sosyal tesisten alan kantin ve otoparkta görevli işçiler işten atıldı. Rektörlük işten attığı işçilerin yerine ise taşeron işçi almaya hazırlanıyor.

Tez-Koop İş'te örgütlü olan işçiler, kantinde sticker çalışması yaparken özel güvenlikler tarafından engellenmek ve kameraya alınmak istendi. Bir işçinin kayıt altına aldığı görüntülerde özel güvenliklerin işçileri tutanak tutmakla tehdit ettiği görüldü.

İşçiler özelleştirme ve işten atmalara karşı 20 Aralık Cuma günü saat 11.00'de Beyazıt Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Gediz’deki toplu balık ölümlerini Meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 17 milyar lirayı aşması bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...