17 Aralık 2019 07:42

Milli Eğitim Bakanlığından rüşvete karşı “Hediye Yasağı” genelgesi 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ildeki birimlerine “rüşvet”e karşı genelge göndermek zorunda kaldı, yeni yıl öncesinde personelini “hediye” almamaları konusunda uyardı.

Logo

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), personeline “rüşvet” genelgesi göndermek zorunda kaldı, personeli “hediye” almamaları konusunda uyardı. Bakanlıkta neredeyse her kademede hediye soruşturmalarının devam ettiği öğrenildi. 

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bakan Yardımcısı ve Etik Komisyonu Başkanı Mustafa Safran imzasıyla 81 kente gönderilen “Hediye Yasağı” başlıklı genelgede uyarılarda bulunuldu. 

657 sayılı yasada “Hediye alma, menfaat sağlama yasağı” maddesini anımsatan MEB, “kamu görevlisinin tarafsızlığını, performansını, kararını veya görevini yapmasını etkileyen ve etkileme ihtimali bulunan, doğrudan ya da dolaylı kabul edilen her türlü eşya ve menfaatın” hediye kapsamına alındığını aktardı. 

Genelgede, “Bakanlığımıza yapılan sözlü ve yazılı müracaatlardan zaman zaman bahsedilen yasaklar ve ilkelere aykırı davranışlar sergilendiği anlaşılmaktadır” tespiti de dikkat çekti. 

Bakanlıkta neredeyse her kademede hediye soruşturmalarının devam ettiği öğrenildi. Genelgeyle de yılbaşı hediyelerinin kabul edilmemesi talimatı verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM’ye verilen soru önergelerinin 11 bin 663’üne yanıt verilmedi

SONRAKİ HABER

Eşi tarafından dövülerek öldürülen Filiz Tekin'in babası: Ciğerim yanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...