16 Aralık 2019 08:19

Limak'a satılan Gaziantep Çimento için imar planı değişikliği: Yerine AVM yapılabilir

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla, Limak grubuna 2005 yılında satılan Gaziantep Çimento fabrikasının kurulu olduğu alana konut ya da AVM yapılmasının önü açıldı.

limakcimento.com ekran alıntısı

Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığı imar planı değişikliği sonrası, Limak grubu özelleştirme ile satın aldığı Gaziantep Çimento Fabrikası'nı yıkarak yerine yeni bir yapı inşa edebilecek.

AKP iktidarı döneminde aldığı büyük ihalelerle dikkat çeken ve adı "Kanal İstanbul" ihalesi ile de anılan Limak grubu, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesini imar planı değişikliği ile şehrin merkezinde yeni bir yapı inşa etme fırsatına kavuştu. Limak grubu, özelleştirmeyle satın aldığı Gaziantep Çimento Fabrikası’nı yıkarak alana konut yapılabilecek, ticaret merkezi inşa edilebilecek.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberinde, Belediye Meclisinde kabul edilen imar planı değişikliğiyle birlikte ortalama 10 katlı konut, otel ve ticaret merkezi yapılmasının önünün açıldığı belirtildi. CHP’li Meclis üyelerinin ret oyu verdiği plan değişikliği, AKP ve MHP’lilerin oy çoğunluğuyla kabul edildi.

CHP'Lİ KİREÇ: "YATAY MİMARİYE GEÇİYORUZ" DİYENLER 10 KATLI PROJE SUNUYOR

BirGün’e konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, fabrikanın bulunduğu araziye AVM yapılabileceğini söyledi. Kireç, “Biz sorunlu olduğunu düşündüğümüz plan tadilatlarını mahkeme kararıyla iptal ettiriyoruz, iki ay sonra ufak tefek değişikliklerle planlar yeniden önümüze getiriliyor. ‘Yatay mimariye geçiyoruz, projeler beş katı geçmeyecek’ diyenlerin 10 katlı plan değişikliği hazırlamasını doğru bulmuyoruz. Planda ticaret alanı da olduğu için bu araziye AVM de yapabilirler” diye konuştu.

TMSF tarafından 2005 yılında satışa çıkarılan Gaziantep Çimento Fabrikası, ilk ihalede 128 milyon dolara Sanko Holding’e satılmıştı. Rekabet Kurumu’nun ihaleyi iptal etmesi üzerine 2006’da fabrika yeniden satışa çıkmış ve 93 milyon 250 bin dolara Limak grubuna satılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Ali Karakoç: Gazeteci Aziz Oruç’un tedavi edilmemesi etik ilkelere aykırı

SONRAKİ HABER

Liman-İş: 150 bin metal işçisinin taleplerini sahipleniyor ve destekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...