16 Aralık 2019 07:31

Türkiye'de Gönüllülük Araştırması anketi: Gönüllülerin yüzde 9'u güvenceden yoksun

Türkiye’de sivil toplum alanında çalışan gönüllülerin koşullarını, sorunlarını ve beklentilerini ele almayı amaçlayan "Türkiye’de Gönüllülük Araştırması"nın sonuçları açıklandı.

Görsel: Pixabay

Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 1016 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği "Türkiye’de Gönüllülük Araştırması" anketinin sonuçları açıklandı. Ankete göre, tüm dünyada gönüllülük yapanların oranları karşılaştırıldığında Türkiye’nin sondan ikinci olduğu ve Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) çalışan gönüllülerin %9’unun da sosyal güvenceye sahip olmadığı belirtildi.

Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün haberinde, Türkiye’de sivil toplum alanında çalışan gönüllülerin koşullarını, sorunlarını ve beklentilerini ele almayı amaçlayan "Türkiye’de Gönüllülük Araştırması"nın sonuçlarına yer verildi. 17 ile 75 yaş arasındaki kişilerin katıldığı araştırmanın sonuçlarında, %67 oranında gönüllü çalışanın yiyecek ve iletişim masraflarının STK’ler tarafından karşılanmadığı belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre gönüllülerin %20’sinin psikolojik rahatsızlıklar yaşıdığı belirtilirken %13’ünün gönüllülük faaliyetinde iş kazasına maruz kaldığının altı çizildi.

Haberde ayrıca Greenpeace Türkiye’de çalışan Kiymet Aram’ın 10 Aralık 2019 tarihinde tazminatsız olarak işten çıkartıldığı belirtildi. Greenpeace Akdeniz ofisi önünde oturma eylemi yapan hakedişini alana kadar eylemine devam edeceğini belirten Aram, "8 yıldır Greenpeace’de çalışıyordum. Birçok eylemde gözaltına alınıp bedel ödediğim bir kurum önünde bunu yapmak bana zor geliyor ama davamdan vazgeçmeyeceğim. Haksızlık son bulana dek burada oturmaya devam edeceğim” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özel sektörün dış kredi borcu 204.5 milyar dolar oldu

SONRAKİ HABER

Hasankeyf'in son tarihi eserlerinden El Rızk Camisi taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...