14 Aralık 2019 17:09

Bakan Soylu: Rakı Festivali geleneklerimize uygun değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'da valilik tarafından yasaklanan rakı festivalinin geleneklerle örtüşmediğini ileri sürdü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında Adana’da Kebap ve Şalgam Festivalinin yasaklanmasını savundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, görüşme sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Adana'da yasaklanan Kebap ve Şalgam Festivali'ni sordu. Özel, “Adana'da 2010 yılından beri bir festival yapılıyor. Kimsenin cebinden beş kuruş çıkmıyor. Ne Belediye, ne Valilik, ne Turizm Bakanlığı. 1 milyon kişi geliyor Adana'ya ve Kebap ve Şalgam Festivali'nde bütün Adana sokakları festivale dönüşüyor. Bugüne kadar kayda değer tek bir olay olmamış. Oteller dolu, komşu illerin otelleri dolu. Geçen sene de Valilik bu festivali yasaklamış ama festival fiilen gerçekleşmiş” deyip, festivalin neden yasaklandığını sordu.

'GELENEKLERİMİZE UYGUN DEĞİL'

“Adana'da şu anda 'Kebap ve Şalgam Festivali' diye bir festivalin söz konusu değil” diyen Soylu şöyle konuştu:

“Niye değil? Maalesef yani ne kadar geleneklerimize uygun bilmiyorum ama şurada 2015'te var, burada 2019'da var, bahsettiğiniz festival bu olsa gerek Adana Dünya Rakı Festivali. Şimdi, bu konuda Valiliğin Rakı Festivali'ne bir yasağı söz konusu. Zannediyorum, bu Rakı Festivali'ne yasağı koyduktan sonra meseleyi Kebap ve Şalgam Festivali'ne döndürmüş olabilirler. Yine, bundan kısa bir süre önce Türkiye'den herkesin katıldığı, tam da Adana'yı ifade eden bir Adana Lezzet Festivali oldu. Adana'nın bütün sivil toplum kuruluşlarının, bu konudaki tüm paydaşların katıldığı festival, 4- 6 Ekim tarihlerinde oldu. Bu her yıl da yapılıyor ve her yıl da görkemli yapılıyor ama zannediyorum bir bilgide eksiklik söz konusu. Eğer bahsedilen Rakı Festivali ise bu Rakı Festivali'ne Adana Valiliği geçen yıl da yasak koydu, bu yıl da yasak koydu. Ne geleneklerimizde, göreneklerimizde, ananelerimizde ne de herhangi bir durumla örtüşebilir değildir. Ama yasak konulduktan sonra, eğer mesele Kebap ve Şalgam Festivali'ne dönmüşse onu bilmiyorum.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Aziz Oruç için sosyal medya kampanyası

SONRAKİ HABER

2. Çankaya Kitap Buluşması “Hadi Buluşalım” teması ile başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...