13 Aralık 2019 14:30

Mersin’de fotoğraflı mezar taşlarına saldırı

Mersin'de bir grup saldırgan, "Hoşgörü mezarlığı" olarak bilinen mezarlıktaki fotoğraflı mezar taşlarını kırdı. Yakalanarak mahkemeye çıkarılan saldırganlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin'de "Hoşgörü mezarlığı" olarak adlandırılan mezarlıkta, mezar taşlarında yer alan fotoğraflara zarar verildi. Polis soruşturması sonucu kimliği tespit edilen saldırganlar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

DHA'da yer alan habere göre Mersin'in Toros ilçesine bağlı şehir mezarlığında meydana gelen olayda 3’ü kadın 5 kişi, ellerindeki taşlarla mezarlara zarar vermeye başladı. Durumu fark eden mezarlık görevlileri müdahale edince saldırganlar olay yerinden kaçtı. Polisin soruşturması sonucu kimlikleri tespit edilen M.Ü, Z.Ü, B.K, H.K. ve Z.E. isimli saldırganlar gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen saldırganlar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

"ACIMIZ DAHA DA KATLANDI"

2015 yılında yaşamını yitiren kızının mezarı saldırıya uğrayan Bekir Akbıyık, saldırının karışıklık çıkartmak için yapıldığını söyleyerek "Bu tür olaylara dur demek lazım, yetkililere sesleniyoruz. Karışmadıkları bir mezarlarımız kalmıştı, mezarlarımızı da tahrip etmeye başladılar. Saldırıyı gerçekleştirenlerden şikayetçi olduk. Umarım en ağır cezayı alırlar" dedi.

MEZARLIK İŞÇİLERİ: OLAY ÜZERİMİZE KALDI

Mezarlıkta çalışan işçiler ise saldırının kendilerinden bilindiğini ancak oalyla hiçbir alakalarının bulunmadığını kaydetti. Herkesin inancını istediği gibi yaşama özgürlüğüne sahip olduğunu söyleyen işçiler, "Yapılan çok yanlış. Burada bütün dinlere mensup insanlar bir arada yaşıyor. Mezarların tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal Sendikası, Akwel'de işten atmalara karşı fabrika önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

"Eşim 16 saat çalışıyor" diyen işçi eşi: Sinemaya bile borçlanarak gittik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...