13 Aralık 2019 12:00

İletişim-İş Başkanı Ünal Doğan: PTT işçilerinin sesine kulak verin

İletişim-İş Genel Başkanı Ünal Doğan, PTT'de işçilere yönelik baskıların arttığını belirterek, "Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren işçilerin sesine kulak verin" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

PTT'de "gönüllü seferberlik" adı altında işçilere kölece çalışma koşullarının dayatıldığını söyleyen DİSK'e bağlı İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Ünal Doğan, "Çalışma koşulları, özlük hakları ve ücretleri ile yaşadıkları sıkıntıları dile getiren işçilerin sesine kulak verin" dedi.

İşçilerin artan tepkileri sonucu 5 Aralık'ta İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’da iş bırakma eylemi yapıldığını hatırlatan Ünal Doğan, "2013 yılında anonim şirket haline gelen PTT’de bu tarih itibari ile taşeron çalışma yaygın hale gelmiştir. Kadrolu ve taşeron çalışan işçiler arasında gerek çalışma koşulları gerekse de ücretler bakımdan büyük fark bulunmaktadır. Bu fark da işyerlerinde iş yaşamını etkiler hale gelmiştir. 82 milyon ülke insanının posta, kargo, mektup ve tebligat gönderileri 42 bin personel ile yanıt vermeye çalışılırken, ayyuka çıkmış olan personel eksikliği nedeni ile çalışanlar ile halk arasında hizmet verimi sırasında sorunlar yaşanmasına neden olmaktadır" dedi.

PTT'DE MOBBİNG SÜRÜYOR

Aynı zamanda işçilerin mobbing, sürgün, yıllık izin hakkının kullandırılmaması, zorunlu mesai gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Doğan, "Taşeron işçilerin birçoğu asgari ücret veya biraz daha fazla ücretle çalıştırılmaktadır. PTT’nin posta, dağıtım ve kargo bölümlerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın sorunlarının muhataplarınca dinlenmesi, bu sorunları çözümü için PTT yönetimlerinin gerekli adımları atması gerekmektedir. DİSK/İletişim-İş Sendikası, taleplerin takipçisi olup, işçi arkadaşlarımızın yanında olmaya ‘İnsanca ücret, insanca çalışma hakkını’ savunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çebitaş Demir Çelik'te ücretsiz izin dayatmasına karşı işçiler işten ayrıldı

SONRAKİ HABER

Egekent2’de kadınlar belediye kreşi talebiyle imza topluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...