12 Aralık 2019 14:24
Son Güncellenme Tarihi: 13 Aralık 2019 07:09

Kadınların danslı protestosuna Ankara'da da polis müdahale etti

Ankara'da kadınların yapacağı #LasTesis adlı danslı protestosuna polis müdahale etti. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’da kadınların Güven Park’ta yapacağı #LasTesis adlı danslı protestoya polis müdahale etti. Polisin gözaltına aldığı 8 kadın gece saatlerinde serbest bırakıldı. 

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla Güven Park’ta yapılacak olan #LasTesis dans gösterisine müdahalede bulunan polis çok sayıda kadını gözaltına aldı. Kadınlar müdahaleye rağmen GMK Bulvarı boyunca yürüyürek ve dans ederek ilerledi. "Asla yanlız yürümeyeceksin”, “Kadın Cinayetleri Politiktir”, “Kadınlar Artık Susmayacaklar Susmayacaklar Susmayacaklar” sloganları ile yürüyen kadınlara polisler, “Size bu dansı yaptırmayacağız, dağılın. Dağılmazsanız hepinizi alırız” dedi. Polisler gazetecilere de sert müdehalelerde bulundu ve görüntü almalarına engel olmaya çalıştı.

Polis 8 kadını gözaltına aldı. 

Gözaltına alınanlar “kabahatler kanuna muhalefet” iddiasıyla 320 TL para cezası kesilerek serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kadınlar Las Tesis Dansı’nı gece geç saatlerde Çankaya Büklüm Sokak’ta tekrar gerçekleştirdi.

İstanbul'da da, Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu "Las Tesis" için toplanan kadınlara polis müdahale etmiş, 7 kadın gözaltına alınmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB'den 2020 tarifesi: Belediye hizmetlerine yüzde 15'e varan oranda zam

SONRAKİ HABER

Bucalı kadınlar, kadın cinayetlerine karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...