12 Aralık 2019 13:03

Maden işçisi işe iade davasını kazandı

Aydın’da Kaltun Madencilik’te çalışırken işten çıkarılan GMİS Çine Temsilcisi Burhan Özdemir işe iadesi davasını kazandı.

GMİS logosu

Reklam

Doğukan DOĞAN
Ayd
ın

Aydın Çine’de sendika mücadelesi yürüttüğü için 2015 yılında Kaltun Madencilik şirketi tarafından işten çıkarılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Çine Temsilcisi Burhan Özdemir, işe iadesi için açtığı davayı kazandı. Mahkeme heyeti sendikal nedenlerden dolayı iş hakkının feshedilmesinin iş kanununa aykırı olduğunu söyleyerek işe iade kararı verdi.

14 Haziran 2015 yılında sendikaya üye olduğu için işten çıkarıldığını ifade eden Burhan Özdemir, “Şirket küçülmeye gidiyoruz diyerek beni çıkarmıştı. Ancak ben sendikaya üye olduktan ve işyerinde sendikal faaliyet yürütmeye başladıktan sonra çıkarıldım. Ben işten çıkarıldıktan sonra sendikaya üye olan işçiler korktukları için istifa etmeye başladı” diyerek süreci anlattı.

Davayı işten çıkarıldıktan sonra açtığını ancak OHAL sürecinde olduğu için bir buçuk yıl boyunca duruşma gününün verilmediğini söyleyen Özdemir, “Adalet yerini buldu. Sendikada örgütlü olmanın önemini gördüm. Tüm işçiler hakları için sendikaya üye olmalı” dedi.

Reklam