12 Aralık 2019 11:48

Hafriyat kamyonu cinayetinde yeni bilirkişi raporu: Şule İdil Dere'de kusur yoktu

Kadıköy'de hafriyat kamyonunun çarptığı Öğrenci Şule İdil Dere'nin ölümüne ilişkin davaya ek rapor gönderildi. Raporda, Dere’nin kusursuz olduğu belirtildi.

Fotoğraf: Sinem Uğurlu/Evrensel

Paylaş

Kadıköy’de hafriyat kamyonunun çarptığı Üniversite Öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin davaya ek rapor gönderildi. Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesine sunulan ek bilirkişi raporunda, Dere’nin kusursuz olduğu, kamyon şoförü ve yüklenici firma İSTAÇ AŞ’nin yetkili ortağı Ruhi Kelleci’nin "asli kusurlu", İSTAÇ İş Güvenliği Uzmanı Zafer Karasaçlı’nın "tali kusurlu" olduğu belirtildi.

AA'da yer alan habere göre, raporda, sanık Şoför Mümin Kılıç’ın manevracı veya işaretçiyle irtibata geçmeden geri manevrasına başladığı belirtildi. Kılıç’ın geri geri giderken aracın kör noktasında bir yayanın olabileceği bilincinde olması gerektiği vurgulandı. Kılıç’ın “asli kusurlu”, diğer sanık İSTAÇ AŞ’nin yetkili ortağı Ruhi Kelleci’nin ise iş sağlığı ve güvenliğiyle alakalı önlemleri almamasından ötürü “asli kusurlu” olduğu aktarıldı.

İSTAÇ AŞ İş Güvenliği Uzmanı Zafer Karasaçlı’nın, iş güvenliği eğitimini Şoför Kılıç’a vermediği için “tali kusurlu” olduğu tespit edilen raporda, sanıklar Teyfur Bingöl, Ergun Ata, Kamil Cemal Yıldırım ve Saffet Altındağ’ın kazanın oluşumunda kusurunun olmadığı bildirildi. Raporda, Şule İdil Dere’nin, trafiğe kapalı alanda park içerisinde yayalar için ayrılmış yolda yürüdüğü esnada kulaklık ile müzik dinlemesi ve telefona bakmasının hayatın akışına ters olmadığı vurgulanarak, “Yaya olarak trafiğe kapalı parkta bulunduğu sırada karşısına kamyon çıkabileceği ihtimalini düşünüp buna karşı önlem alması akla, mantığa ve vicdana uygun düşmeyeceğinden kusur atfı mümkün olmamıştır.” şeklinde kaydedildi. Bilirkişilerce hazırlanan ana raporda, Kamyon Sürücüsü Mümin Kılıç “asli kusurlu”, yaşamını yitiren Şule İdil Dere kusursuz bulunurken, sanıklardan Teyfur Bingöl ile Saffet Altındağ’a ise “tali kusur” atfedilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 2019 yılının spor insanlarını belirliyor

SONRAKİ HABER

İstanbul'da HDP yöneticilerine "ajan ol" tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...