12 Aralık 2019 11:37

Doğa Kolejlerinde sorun sürüyor: Çocuklarımızın mağdur edilmesini reddediyoruz

Ankara Eryaman’daki Doğa Koleji önünde bir araya gelen veli ve öğretmenler, MEB’e seslenerek yurt genelinde binlerce öğrencinin mağdur olmasına neden olan sorunların çözümünü istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Eryaman’da Doğa Koleji velileri ve yasal süreç başlatan öğretmenler, 5. Etap’taki Doğa Koleji önünde öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek basın açıklaması yaptı. Aylardır maaşları ödenmeyen öğretmenler ile eğitim hakkının bir bütün olarak ihlal edildiği vurgulanan açıklamada AKP hükümetinin eğitim politikaları eleştirildi. Ortak açıklamayı okuyan Hamza Osmancıklıoğlu, “Çocuklarımızın pazarlık konusu ve mağduru yapılmasını reddediyoruz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek de açıklamaya katıldı.

‘GÜVENİLİR BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Veliler ve öğretmenler adına ortak açıklamayı okuyan Hamza Osmancıklıoğlu, çocuklarını nitelikli ve bilimsel bir eğitim alsın diye bütün şartları zorlayarak Doğa Koleji’ne gönderdiklerini ancak dönem ortasında belirsiz bir durumda bırakıldıklarını söyledi. “Bir inşaat patronunun işleri yolunda gitmediği için aylardır öğretmenlerimizin maaşları ödenmemektedir” diyen Osmancıklıoğlu, çocuklarının eğitim hakkının kesintiye uğradığını belirtti. Aylardır öğretmenlerin ve velilerin satış görüşmelerinin yapıldığı gerekçesiyle oyalandığını ifade eden Osmancıklıoğlu, “Çocuklarımızın pazarlık konusu ve mağduru yapılmasını reddediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının bu mağduriyeti gidermesini ve Doğa Kolejinde eğitimin devam etmesi yönünde çözüm üretmesini bekliyoruz” diye seslenerek birçok okul kampüsünde doğalgaz ve elektrik kesintilerinin olduğunu da ekledi. Öğretmenlerin 1 yıldır düzensiz maaş aldıklarını ve son 4 aydır ise hiç maaş alamadıklarını vurgulayan Osmancıklıoğlu, “Artık öğretmenlerimiz haklı olarak  derslere girmek istememekte ancak idareciler tarafından baskıya maruz bırakılmaktadır. Biz onların da sesi olacağız. Okulun durumuyla ilgili güvenilir bir açıklama yapılmalıdır. Öğretmenlerimizin ve tüm emekçilerin maaşları ödenmelidir. Çocuklarımız bu belirsiz ortamdan çıkarılıp,  bir an önce sağlıklı eğitim ortamına kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

‘21. YÜZYILDA ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKI BETONA GÖMÜLEMEZ’

Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, öğretmenlerin “İnsanca yaşam güvenli gelecek” mücadelesini desteklediklerini ifade ederek, “Kimse 21. yüzyılda bu mesleğin mensuplarına kölelik koşullarında çalışmayı dayatmaya ve çocuklarımızın eğitim hakkını betona gömmeyi dayatamaz. Bunu hele hele MEB hiç yapamaz. Eğitimi bir yurttaşlık hakkı olarak görmek yerine veliyi ve öğrenciyi müşteri olarak gören zihniyetin eğitimimizi getirdiği yerin işte bugün burada örneğini görüyoruz” dedi. Yaşanan süreçte özel eğitim kurumlarının kamulaştırılması gerçeğinin ortaya çıktığını söyleyen Şimşek, parasız, bilimsel, laik eğitimin yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

‘BU DEVİR AKP’NİN LALE DEVRİDİR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, özel okul gelirlerinin inşaat şirketlerine aktarılmasını ve ilgili bakanlıkların göz yumarak denetim yapmamasının eleştirdi. Kaya, “İçleri boşaltılan gelirleri inşaat şirketlerine aktarılan yüzlerce özel okul için ne Ticaret Bakanlığı, ne de sosyete damadın başında bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı denetim ve müfettiş incelemesi başlatmamıştır. Türkiye’nin en büyük özel okulunda aylardır öğretmen ve personel ücreti ödenmemesine rağmen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini yapmamıştır” dedi.

Doğa Koleji’nde yaşananların AKP hükümetinin eğitim politikalarının bir sonucu olduğunu ifade eden Kaya, “Bu devir AKP’nin lale devridir. Bu devir kapanmadan Türkiye’nin düzlüğe çıkması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılardan tutuklanan Yılmaz Çelik'e destek: Serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 2019 yılının spor insanlarını belirliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...