12 Aralık 2019 08:16

Belediyeden “küfürlü mesaj” açıklaması: Kişisel verilerde kayıp ve sızıntı yok

Küçükçekmece Belediyesinden ilçe halkına bu sabah İngilizce küfür içerikli mesaj gitti. Belediye, hack’lenmeye ilişkin yaptığı açıklamada, kişisel verilerde sızıntı olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/EVRENSEL

Paylaş

Küçükçekmece Belediyesinden ilçe halkına sabaha karşı İngilizce küfürlü mesaj gönderildi. Kısa sürede belediyenin SMS sisteminin hacklendiği anlaşıldı. Küfürlü mesajların ardından Küçükçekmece Belediyesi bir açıklama yayımlayarak “Kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS sistemiyle ilgili bir olumsuzluk olmuştur” dedi. Vatandaşlar belediyeye kişisel verilerin paylaşılmasına yönelik endişelerini iletirken, belediye ise “Hiçbir kişisel veride kayıp veya sızıntı yok” dedi.

Küçükçekmece Belediyesinin yaptığı açıklama şöyle:
“12/12/2019 05.41 de gerçekleşen SMS bildiriminde, kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Belediyemizin mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktadır. Ayrıca, uluslararası İSO27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir. Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel veride kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyurur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu-Sen: Tek kişinin yoksulluk sınırı 3 bin 388 lira

SONRAKİ HABER

Mert'in ölümüyle yeniden gündeme geldi: Kantin yönetmeliği ertelenmişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa