28 Ekim 2012 08:54

Kürtlerin hakları için uluslararası çağrı

TÜRKİYE’deki ilk toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştiren Enternasyonal Sosyalist Gençlik Birliği (IUSY), “Kürt halkının politik, ekonomik ve kültürel hakları garanti altını alınmalı, baskı politikalarından vazgeçilmeli” çağrısı yaptı.Bünyesinde 144 siyasi parti bulunduran IUSY Akdeniz Komites

Kürtlerin hakları için uluslararası çağrı
Paylaş

TÜRKİYE’deki ilk toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştiren Enternasyonal Sosyalist Gençlik Birliği (IUSY), “Kürt halkının politik, ekonomik ve kültürel hakları garanti altını alınmalı, baskı politikalarından vazgeçilmeli” çağrısı yaptı.

Bünyesinde 144 siyasi parti bulunduran IUSY Akdeniz Komitesi, iki gün süren ‘2012 yılı Akdeniz Toplantısı’nı tamamladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İspanya, Mısır, Irak, İran, İsrail, Lübnan, Fas, Filistin, Almanya, Norveç, Tunus ve İsveç’ten temsilciler katıldı. Toplantının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; “Kürt halkının demokrasi ve özgürlük sorunu var. İran, Suriye ve Türkiye’deki Kürtler yüzyıldan fazladır baskılara maruz kalıyorlar. Kürtlerin temel hakları olan insani, siyasi ve kolektif hakları inkâr ediliyor. Türkiye’de binlerce Kürt seçilmiş insan hakları ve siyasi temsilci ve gazeteci hapsedilmiş durumda. Kürtlerin dillerini konuşmaya, kültürlerini yaşamaya ve kendilerini toplum içerisinde Kürt olarak tanıtmasına izin verilmiyor. Biz Enternasyonal Sosyalist Gençlik Birliği olarak Kürt halkının özgürlüğüne inanıyoruz. Bu baskıları uygulayan ülkeler, Kürt halkının politik, ekonomik ve kültürel haklarını garanti altını almalı ve baskı politikalarından vazgeçmelidir. Kürtlerin demokrasi ve adalet mücadelesine katılma ve Kürtlerle dayanışma çağrısı yapıyoruz.”

2012 yılında uluslararası arenada İsrail ve Arap dünyasındaki çatışmanın üzerinde en çok durulan konu olduğunun belirtildiği bildirgede, “Çatışmanın kalbinde ise İsrail’in Filistin’i işgal etmesi duruyor. Biz bütün üye kurum ve kuruşlara kendi ülkelerinde Filistin’in devlet olarak tanınması konusunda kamuoyu oluşturma çağrısında bulunuyoruz” denildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP kendi kalesine gol attı’

SONRAKİ HABER

Yasa, ILO normlarına baştan aşağı aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...