10 Aralık 2019 04:48

Mal varlığı araştırması isteyen Davutoğlu, Siyasi Etik Teklifi’ni imzalamamış

Siyasilerin mal varlığının araştırılmasını isteyen Ahmet Davutoğlu’na cevap veren CHP’li Gürsel Tekin, “Teklif hazırlandı ancak koltuğu gidince kendisi imzalamadı” dedi.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Siyasilerin mal varlığının araştırılmasını isteyen Ahmet Davutoğlu’na cevap veren CHP’li Gürsel Tekin, “Teklif hazırlandı ancak koltuğu gidince kendisi imzalamadı” dedi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi'yle ilgili açıklamalarından sonra Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlığının araştırılmasını istedi. Ancak Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde “Siyasi Etik Kanun” teklifini TBMM'ye sevk edeceklerini açıklamış ancak kısa süre sonra görevden ayrılmıştı. Davutoğlu'nun teklifinde siyasi parti liderlerinin mal varlıklarının şeffaf hale getirilmesi isteniyordu.

TEMİZ ELLER OPERASYONU

Davutoğlu görevi bırakınca, aynı teklifi CHP verdi ve imzalaması için Davutoğlu'na da gönderdi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu'nun imzasına da açtık ama imzalamadı” dedi ve şunları ekledi: “Davutoğlu imzalamadı. Ülkenin en tepesindeki kişi, yönettiği ülkede yolsuzluğu engellemenin yollarını arıyordu ama o yolu bulamadı. Tayinle gelip, tayinle gitti. Türkiye'nin bir ‘Temiz eller operasyonuna' ihtiyacı var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Kuzey Kore'nin füze denemelerini görüşmek üzere BMGK'yi toplantıya çağırdı

SONRAKİ HABER

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...