09 Aralık 2019 12:44
Son Güncellenme Tarihi: 09 Aralık 2019 13:30

Suriye'de kimyasal saldırı iddiasıyla ilgili haberi yayımlanmayan muhabir istifa etti

OPCW'nin 2018'de Duma'da kimyasal silah kullanıldığına dair raporun kasıtlı olarak çarpıtıldığını gösteren e-posta sızıntısı hakkındaki haberi yayımlanmayan Newsweek muhabiri istifa etti.

Resulayn | Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Paylaş

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (OPCW), 2018’de Suriye’nin Doğu Guta bölgesindeki Duma’da Suriye hükümeti güçlerinin kimyasal silah kullandığına dair raporunun "kasıtlı olarak çarpıtıldığını" ileri süren WikiLeaks belgesiyle ilgili haberi yayımlanmayan Newsweek Muhabiri Tarık Haddad istifa ettiğini açıkladı.

Gazeteci Tarık Haddad, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sızdırılmış OPCW belgesi hakkında haber değeri taşıyan ifşaatları yayımlama girişimlerimin hiçbir geçerli gerekçe olmadan reddedilmesinin ardından Newsweek’ten istifa ettim" ifadelerini kullandı.

"HABER DEĞERİ TAŞIYORDU"

Sputnik’in aktardığına göre Haddad, paylaşımında şunları söyledi:

"Gerçekten de doğru olmasına rağmen, ABD hükümeti için rahatsız edici olan bilgilerin kaldırıldığı başka bir vakadan elde edilen kanıtlara ek olarak, hikayeyi ne şekilde örtbas ettiklerine dair kanıtlar topladım"

Haddad, editörüne sızıntı hakkındaki haberinin neden yayımlanmadığını sorduktan sonra hakkında yasal işlem başlatılmakla tehdit edildiğini iddia etti.

NE OLMUŞTU?

WikiLeaks, geçtimiz haftalarda yaptığı ifşaatında ABD, İngiltere ve Fransa’nın Duma’daki hava saldırıları hakkında OPCW tarafından yapılan soruşturmaların çarpıtıldığını gösteren bir e-posta yayımlamıştı. E-postanın içeriğine göre OPCW uzmanı, çalışma arkadaşlarının Duma’daki saldırılar hakkındaki bilgileri kasıtlı olarak çarpıttığını ve araştırma ekibinin Batılı güçlerin saldırısı sonrası sahada elde ettiği bulguları değiştirdiğini ileri sürüyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tiroid kanseri hasta tutuklu Cihat Özdemir’in infazının ertelenmesi talebi

SONRAKİ HABER

Rusya'ya doping kurallarına uymadığı gerekçesiyle uluslararası organizasyonlardan men

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa