06 Aralık 2019 15:50

Döndü'nün katili Şükrü Şengül’ün cinsel istismar davası ertelendi

Eşi Döndü Şengül’ü katleden Şükrü Şengül’ün öz kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı dava ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

Eşi Döndü Şengül’ün katil zanlısı olan eşi Şükrü Şengül’ün öz kızına cinsel istismarda bulunmasına ilişkin dava 17 Aralık'a ertelendi.

Döndü Şengül, eşi Şükrü Şengül hakkında kızlarına cinsel istismarda bulunduğu için dava açtıktan sonra öldürülmüştü. Şükrü Şengül hakkında cinayet ve cinsel istismar suçlarından iki ayrı dava sürüyordu. Şengül’ün öz kızına cinsel istismarda bulunmasın ilişkin Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması, sanık Şengül’ün cezaevinden getirilmediği gerekçesiyle 17 Aralık saat 10.50’ye ertelendi.

Davanın önceki duruşmalarında savcılık esasa ilişkin mütalaasını sunmuştu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığının dosyaya gönderdiği rapora göre cinsel istismarın sabit olduğu ve sanık babanın “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 27 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti. Savcılık annenin şikayetçi olduktan sonra öldürüldüğüne de dikkat çekmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mercedes'te ırkçılık yapan işçi tepki eylemleri üzerine işten atıldı

SONRAKİ HABER

ABD'de donanma üssünde silahlı saldırı düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...