06 Aralık 2019 09:09

Bozankaya Otomotiv'de sendika düşmanlığı sürüyor: Atılan işçi sayısı 45'e yükseldi

Bozankaya Otomotiv'de sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin sayısı 45’e yükseldi. 265 işçi de polis nezaretinde süren baskı ve tehditle sendikadan istifa ettirildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Kazan ve Sincan’da iki ayrı fabrikada faaliyet gösteren Bozankaya Otomotiv’de Birleşik Metal-İş'e üye olan işçilere yönelik baskı ve işten çıkarma devam ediyor.

Sendikadan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İşyerinde baskı polis nezaretinde, işyerinin yönetici ve kısım amirleri tarafından yapılmaktadır. Fabrikanın önünde sendikamız üyesi işçilere müdahale eden polis, fabrikanın içinde konuşlanarak şirket yönetiminin işçiler üzerindeki baskıyı arttırmasına yardımcı olmuştur" denildi.

Birleşik Metal-İş, sendikaya üye işçilerin tek tek işyeri yöneticileri ve kısım amirleri tarafından sorgulandığını, e-devlet şifrelerinin alındığını ya da sendikadan istifa ettiklerini doğrudan telefonları üzerinden göstermelerinin istendiğini aktardı.

Bu baskılar sonucu, işten atılmakla tehdit edilen 265 işçinin sendikadan istifa ettirildiğini duyuran Birleşik Metal-İş'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Sendikadan istifa etmemekte direnen üyemiz işçiler arasından işten atılan işçi sayısı ise 45’e ulaşmıştır. Fabrikada istifa baskısı da işten çıkarmalar da halen devam etmektedir. İşçilerin Anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı başkent Ankara’da askıya alınmıştır. Bozankaya işvereni koruma altında suç işlemeye devam etmektedir. Sendikamız Bozankaya’da üyelerinin haklarını korumak için mücadelesini sürdürecektir.” (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler eğitim hakları için bir araya geldi: Eğitim hakkımız, burs ihtiyacımız!

SONRAKİ HABER

Ayşenur'u istismar edip intihara sürükleyen akrabası serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...