06 Aralık 2019 04:32
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2019 13:06

Muradiye, Özalp ve Başkale belediye eş başkanlarına gözaltı

Van'ın Muradiye, Özalp ve Başkale belediyelerinin eş başkanları haklarında yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP'li Muradiye, Özalp ve Başkale belediye eş başkanları gözaltına alındı. Diyarbakır'da ise yerine kayyum atanan HDP'li Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Naşide Buluttekin Can gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Muradiye Belediyesi Eş Başkanları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan; Özalp Belediyesi Eş Başkanları Yakup Almaç ve Dilan Örenci ile Başkale Belediye Eş Başkanı Erkan Acar gözaltına alındı. Eş başkanlar, evlerinde yapılan aramalar ardından Van İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınan eş başkanları hakkında 24 saat avukat kısıtlığı getirildi.

ÖZALP BELEDİYE MECLİSİNDEN GÖZALTI TEPKİSİ

Özalp, Başkale ve Muradiye belediye eş başkanları, haklarında açılan soruşturmalar gerekçesiyle gözaltına alınmasına Özalp Belediyesi Meclisi, Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda tepki gösterildi.

Toplantıda söz alan Meclis Başkanvekili Sakine Kutpınar, eş başkanların gözaltına alınmasının halk iradesine yönelik tahammülsüzlüğün devamı olduğunu belirterek, “Seçimle gelen seçimle gider. Bu demokrasinin bir gereğidir” dedi. Kutpınar, eş başkanların serbest bırakılarak, görevlerine dönmesi gerektiğini söyledi.

“TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ KABUL ETMİYORUZ”

Belediye Meclis Üyesi Fevzi Keleş ise, "Halkın iradesi gasp ediliyor. Meclis olarak bunu kabul etmiyor ve kınıyoruz. 30 bin oy alan bir iradeye tahammül edilmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Toplantı, yapılan açıklamalar ardından Komisyon raporlarının görüşülmesi ardından sona erdi.

MECLİS ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da ise görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan HDP'li Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Naşide Buluttekin Can, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Can, evinde yapılan aramalar ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü. Can, 22 Ekim’de HDP'li 5 Meclis Üyesi ile birlikte görevden alınarak, yerine kayyum atanmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da sağanak yağış hayatı felç etti

SONRAKİ HABER

Kolombiyalı yerlilerden hükümete “başkente yürürüz” uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...