12 Nisan 2011 09:17

ÖYK'dan özelleştirmeye onay

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Boğaziçi, Dicle, Gediz, Trakya, Akdeniz, İstanbul Anadolu Yakası ve Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgesi’nin Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’deki yüzde 100 hissesinin, özelleştirme ihalelerinde en yüksek teklifi veren şirketlere devrine onay verdi.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

ÖYK'dan özelleştirmeye onay
Paylaş

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Boğaziçi, Dicle, Gediz, Trakya, Akdeniz, İstanbul Anadolu Yakası ve Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgesi’nin Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’deki yüzde 100 hissesinin, özelleştirme ihalelerinde en yüksek teklifi veren şirketlere devrine onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleleri gerçekleştirilen, TEDAŞ’a ait 7 elektrik dağıtım bölgesinin en yüksek teklif sahiplerine devrine ilişkin ÖYK Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre ÖYK, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş’nin TEDAŞ’daki yüzde 100 hissesinin ihale komisyonu tarafından 9 Ağustos 2010’da yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda 2 milyar 990 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.- MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu’na ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin TEDAŞ’taki yüzde 100 hissesinin 9 Ağustos 2010 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda 228 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Karavil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat Otomobil. Pet. Ürün Paza. Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti-Ceylan İnşaat ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu’na satışına izin verildi.

ÖYK’nın satışına izin verdiği diğer elektrik dağıtım bölgeleri ve en yüksek teklif sahiplerinin sıralaması ise şöyle:

“-Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. :1 milyar 915 milyon dolar bedelle Eti Gümüş A.Ş. &Sögütsen Seramik Sanayi İnşaat Madencilik İthalat İhracat A.Ş. Ortak Girişim Grubu. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.: 622 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş’ye devri yapılacak.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. 1 milyar 165 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Park Holding A.Ş.’ye devredilecek.

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş, 1 milyar 813 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’ye ihale şartnamesi çerçevesinde satışı gerçekleştirilecek.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş, 2 milyar 75 milyon dolar bedelle ihalede en yüksek teklifi veren Yıldızlar SSS Holding A.Ş.’ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak.

ÖYK, söz konusu 7 elektrik dağıtım bölgesinin devrinde satış sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ile satış sözleşmesinin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında ÖİB’yi yetkili kıldı. Devirlerin en yüksek teklifi veren gruplara devredilmesi halinde, bu özelleştirmelerden toplam 10 milyar 808 milyon dolarlık özelleştirme geliri elde edilecek. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

"Baz istasyonuna hayır"

SONRAKİ HABER

Sendika.org 10 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...