04 Aralık 2019 20:13

Erdal Kara, Alan Bebek’in kısa filmini çekti 

Öğretmen ve Yazar Erdal Kara, cansız bedeni kıyıya vuran Alan Bebek ile ilgili öyküsünün kısa filmini çekti. Film, savaşın çocuklarda yarattığı travmaya odaklanıyor.

Fotoğraf: Erdal Kara

Paylaş

Öğretmen ve Yazar Erdal Kara, 2016 yılında kıyıya vuran Alan Bebek ile yazdığı öykünün kısa filmini çekti. “Kıyıya Vuran Öykü” ismi taşıyan kısa filmin çekimleri Milas’ta yapıldı. Yönetmenliğini Erdal Kara’nın üstlendiği kısa filmde savaşın çocuklarda yarattığı travmaya odaklanıyor. Filmin ilk gösteriminin Milas’ta yapılması planlanıyor. 

“Kıyıya Vuran Öykü”nün ilk kısa film deneyimi olduğunu dile getiren Kara “Savaşın çocuklar üzerindeki tecridi ve travmayı anlatmak istedim. Savaş sonrasında da savaş kadar etkisi süren bir mültecilik, çocuğun bulunduğu topluma oryantasyonunu zorlaştırıyor” dedi.  

Kısa filmdeki oyuncu kadrosunun tamamı Milas’ta yaşayanlardan ve amatör bir ekipten oluştu. Filmde Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar, Merkez İlkokulu Öğrencisi Tuana Şakar, Sakarya Ortaokulu Öğrencisi Gülperi Aracı, Sanatçılar Derneği Başkanı Berkan Cengiz ve Drama Eğiticisi Öznur Özdemir rol aldı. 

Türkçe öğretmenliği yapan Yazar Erdal Kara’nın “Sarı Buğday Mavi Umut”, “Kırık Bastonda Saka Kuşları” ve “Soğuk Bir Kış Güncesi” isimli romanı; “Kıyıya Vuran Öyküler” ve “Nar Kabuğu” isimli öykü kitabı bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başsavcılık'tan Demirtaş açıklaması: Kontroller için gerekli planlamalar yapıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Londra'da konuştu: Biz orayı temizleyene kadar çıkmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...