03 Aralık 2019 15:00

ÖDP olağanüstü kongre kararı aldı 

ÖDP olağanüstü kongreye gidiyor: Emekçi halka umut verebilecek bir seçeneğin güçlü bir biçimde ortaya konulması için sorumluluk alıyoruz.

ÖDP Logosu

Paylaş

5 aya yakın zamandır bir tartışma süreci yürüttüğünü açıklayan ÖDP, olağanüstü kongreye gitme kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Emekçi halka umut verebilecek bir seçeneğin güçlü bir biçimde ortaya konulması için sorumluluk alıyoruz” denildi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı. Yaklaşık 5 aya yakın bir zamandır yürüttüğü tartışma sürecinin ardından programı, tüzüğü, örgütlenme yapısı ve anlayışlarını değiştirmek üzere Olağanüstü Kongre kararı alan ÖDP’nin açıklamasında “Emekçi halka umut verebilecek bir seçeneğin güçlü bir biçimde ortaya konulması için sorumluluk alıyoruz” denildi. 8. Olağanüstü Kongre'nin 22 Aralık Pazar günü Ankara’da gerçekleşeceği ifade edildi.

ÖDP Parti Meclisi’nin “Umut olacak seçenek için” başlığı ile duyurduğu Parti Meclisi sonuç bildirisinde, “23 yılı bulan mücadele tarihimizde, ülkenin içinden geçtiği her kritik eşikte üstlendiğimiz sorumluluklarla izlediğimiz doğru devrimci siyasetlerin birikimi bugün yeni sorumluluklar için bizi cesaretli kılıyor. Bu güçle şimdi 21.yüzyılda sosyalizmin yeni bir tarihsel dönemini örgütleme ve ülkemizde siyasal İslamcı karanlık altında büyüyen bu adaletsiz düzeni değiştirmek için ilerici, emekçi milyonların seçeneğini yaratma kararlılığıyla tarih karşısında bir kez daha sorumluluk alıyoruz” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Postacıların grevi Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'nin istifasına neden oldu

SONRAKİ HABER

NATO Zirvesine karşı kitlesel protesto düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...