03 Aralık 2019 07:43
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2019 11:55

Bozankaya'da Birleşik Metal-İş üyesi 7 işçi daha işten atıldı

Birleşik Metal-İş’in yetki başvurusunda bulunması sonrası 10 işçinin işten atıldığı Bozankaya'da 7 işçi daha işten atıldı. İşçilerin direnişi polis baskısıyla engellenmek isteniyor.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş Sendikası

Paylaş

Ankara'da faaliyet yürüten Bozankaya A.Ş.’de çalışan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi 7 işçinin daha işlerine son verildi.

Kazan ilçesinde bulunan Bozankaya A.Ş.’de işten atmalar sürüyor. MA'nın aktardığı habere göre Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olan 10 işçinin 29 Kasım’da işten atılmasının ardından, sendikaya üye 7 işçi daha işten çıkartıldı.

DİRENİŞ POLİS BASKISIYLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

İşten atılan işçilerin işyeri önündeki direnişi, polis baskısıyla engellenmek isteniyor. İşlerine son verilen işçiler fabrika önünde bekleyiş halinde. İşçilerin ardından çevik kuvvet polisleri de fabrika önüne geldi.

İşçiler, Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı’nın katıldığı toplantıda işçilere Birleşik Metal-İş’in fabrikaya girmesine izin vermeyecekleri yönünde baskı ve tehdit içerikli ifadeler kullandığını aktardı.

Birleşik Metal-İş Sendikası, bugün Kazan’da bulunan fabrika önüne polis yığınağı yapıldığını duyurdu.

Evrensel’e konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgın, fabrikanın önünde olduklarını söyleyerek "İşveren her türlü hukuksuzluğu yapıyor. Emniyet güçleri fabrika içerisinde, biz de işten atılan arkadaşlarımızla birlikteyiz. Buraya Birleşik Metal-İş Sendikası girene kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi. Patronun işçilerin anayasal haklarını kullanmasından duyduğu rahatsızlık ve korkunun böyle bir saldırganlığa yol açtığını dile getiren Ilgın, "Üyelerimiz baskılarla, polis tehdidiyle sendikadan istifa ettirilmeye çalışılıyor. İşçinin gözü korkutulmak isteniyor. Müdürler gidip içerideki işçileri tehdit ediyor. Ancak biz şunu açık söylüyoruz, bedeli ne olursa olsun buraya sendikalı olarak gireceğiz" dedi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir temsilcimiz Akdemir'e açılan soruşturmaya takipsizlik kararı

SONRAKİ HABER

Çocuğunu terk etmek zorunda bırakılan kadın: İşsizdim, çocuğuma bakamıyordum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa