03 Aralık 2019 05:44

ABD Savunma Bakanı Esper'den Türkiye'ye: Savunma planlarını engellemeyi bırakın

ABD Savunma Bakanı Esper, Türkiye'ye müttefiklerin Baltıklar ve Polonya'ya yönelik "savunma planları"nı engellemeyi bırakması çağrısında bulundu.

Fotoğraf: School of Media and Public Affairs at GWU / Flickr (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

NATO ülkelerinin liderlerini bir araya getirecek zirveye saatler kala ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'ye NATO'nun Baltık devletleri ve Polonya için hazırlanan "savunma planı"na onay vermesi için çağrıda bulundu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, NATO zirvesi öncesi Londra'ya uçuşunda Reuters haber ajansına görüş vererek, Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulundu. Esper, "Herkes onların gördüğü tehditleri görmüyor" diyerek sorunun çözülmesi için YPG'nin "terör örgütü" olarak tanınmasına destek vermeyeceğini ifade etti. ABD Savunma Bakanı Esper, konu ile ilgili olarak, "Biz duruşumuzu değiştirmeyeceğiz, NATO'nun da değiştireceğini düşünmüyorum" dedi. Esper, "Türkiye'ye mesajım, (Rusya'ya karşı) bu yanıt planlarında ilerlememiz gerekiyor ve bunlar, onların öznel kaygıları ile geciktirilemez" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Esper, şunları söyledi: "İttifakın birliği ve hazırlığı, daha büyük meselelere odaklandığınız anlamına gelir. Ve kimse onların gündemine uymaya istekli değil. Kimse onların gördüğü tehditleri görmüyor"

YPG'yi "terör örgütü" olarak tanıma kararını desteklemeyeceğini vurgulayan Esper, "Fikirlerimize sadık kalacağız ve bence NATO da öyle olacak" ifadelerini kullandı.

NATO zirvesi, 3-4 Aralık tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirilecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Muharrem Ertaş kimdir? | Muharrem Ertaş'ın eserleri

SONRAKİ HABER

TÜİK'e göre kasım ayı enflasyonu yüzde 10,56

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...