03 Aralık 2019 05:35

Erdoğan: Türkiye, NATO'nun vazgeçilmez ortağıdır

NATO Zirvesi öncesi havalimanında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı art niyetli ülkeler Türkiye'nin NATO üyeliğini gölgelemeye çalışsa da bizim duruşumuz bellidir" dedi.

Fotoğraf: Metin Aktas/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Londra'ya hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. "Gölgelemeye çalışsalar da NATO'da yerimiz ve duruşumuz bellidir" diyen Erdoğan, "Günümüzün tehdit önceliklerine göre NATO'nun kendini güncellemesi artık kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı. Termik santrallere filtre takılmasını 2,5 yıl erteleyen ve AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla kabul edilen yasayı veto etmesine ilişkin de Erdoğan "Yüklenici firmalar filtre çalışmalarını gerçekleştirmedi. Sözlerinde durmadıkları için imzayı atmadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"NATO BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Rusya ile ve diğer ülkelerle olan ilişkilerimiz, müttefiklerimizle olan ilişkilerimizin alternatifi değil aksine tamamlayıcısıdır. Üye ülkelerin alternatif aramak yerine NATO'yu ortak tehditler karşısında daha güçlü kılacak çalışmalar içinde olmalarını bekliyoruz.

NATO bizim için çok önemli ama ittifakın yenilenmesi gerektiği çok açıktır. Günümüzün tehdit önceliklerine göre NATO'nun kendini güncellemesi artık kaçınılmazdır. Müttefiklerimizden güçlü bir dayanışma bekliyoruz. Popülist beyanlardan uzak durulmalıdır. Türkiye NATO'nun vazgeçilmez ortağıdır. Türkiye NATO misyonuna en fazla destek veren ülkedir. 1952'den bu yana yaptığımız katkılar Türkiye'nin NATO'daki vazgeçilmez konumunu gayet net gösteriyor. Gölgelemeye çalışsalar da NATO'da yerimiz ve duruşumuz bellidir.

Zirvede bazı liderlerle görüşmemiz olacak. Toplantıda Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel konuları ele alacağız."

"BU YENİDEN İHALEYE GİDER, BUNUN BAŞKA ÇIKIŞI YOKTUR"

"(Termik santrallere ilişkin yasanın veto edilmesi) Yüklenici firmalar filtre çalışmalarını gerçekleştirmedi. Sözlerinde durmadıkları için imzayı atmadık. Havayı kirleten firmaları ilanihaye çalıştıramayız. Termik santrallerde satışında bunun kaydı var. 2022 sonuna kadar imkan verelim, bunu kabul edemezdim. Bu yeniden ihaleye gider, bunun başka çıkışı yoktur."

ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

"Haddini bilmez, kendini bilmez malum kişi bu ülkeden kaçmıştır. Sürekli ne yazık ki gittiği ülkelerin yönetimi tarafından koruma altına alınmıştır. Şu anda ona benzer yüzlerce binlerce FETÖ'cü terörist buralarda yaşıyor. Biz bunların hepsini istedik. Adreslerini vererek. Buranın yönetimleri bize teslim etmedi. Edenler yok mu, var. Zaten diyoruz filanca bize teslim etti. Operasyonla karga tulumba alır mı bunu zamanla görürüz."

ÖNCEKİ HABER

ABD Lübnan'a askeri yardımı yeniden başlattı

SONRAKİ HABER

Muharrem Ertaş kimdir? | Muharrem Ertaş'ın eserleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa