12 Nisan 2011 09:08

Ağzı açık kuyu liseli genci yuttu

Roma döneminden kalma Amasya Kalesi’nin eteğinde bulunan ve iki yıl önce özel idarenin girişimi ile temizlenen 210 metrelik kuyu 15  yaşındaki Ferdi Demirel’i yuttu. Kuyunun ağzının açık olması ve çevrede uyarıcı bir yazının olmaması dikkat çekti.Demirel, 12 saatlik kurtarma çalışması sonucu ölü olarak

Ağzı açık kuyu liseli genci yuttu
Paylaş
Mehmet Menekşe

Demirel, 12 saatlik kurtarma çalışması sonucu ölü olarak çıkarıldı. Demirel’in babası İkram ve annesi Suna sinir krizleri geçirdi.

Suluova Fatih Lisesi birinci sınıfta okuduğu belirtilen Ferdi Demirel, Emrah Koçak, Ersin Ünal ve Eray Ünaldı isimli arkadaşları ile Amasya’ya gezmeye gelmişti. Kenti gezdikten sonra Kral Kaya mezarları bölgesini de görmek için Harşena Dağı’na çıkan dört arkadaş iki yıl önce temizlenen ve Amasya’da halk arasında “Zindan kuyusu” olarak bilinen kuyuya gitti. Gençler, ağzı açık olan kuyuya çevreden buldukları bir ipi sarkıtarak inmek istedi.

Bir süre indikten sonra Ferdi Demirel, tuttuğu ipin kopmasıyla 210 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Arkadaşları çevreden yardım isterken kuyunun son derece dik bir yamaç üzerinde olması kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiledi. İki dağcı kuyunun 170 metresine kadar indiler, ancak Ferdi Demirel’e rastlamadılar. Kuyunun 170 metresinden sonrasının su ile dolu olduğu ve kopan ipin suyun yüzünde yüzdüğünü belirten dağcılar kuyudan geri çıktı. Daha sonra kuyuya inen Merzifon 5. Jet Ana Üs Komutanlığından getirilen dalgıçlar yaklaşık on bir saat sonra Ferdi Demirel’in cansız bedenine ulaştı. Amasya Cumhuriyet Savcısının açık alanda kurtarma çalışmalarına ve cesedin dağdan indirilişinin çekilmesine izin vermemesi, gazetecileri bölgenin dışında tutmak için yoğun çaba göstermesi ise dikkat çekti.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığından bir ekibin gelerek bölgede inceleme yapacağı belirtildi. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sur Belediyesi’nden komün projesi

SONRAKİ HABER

"Baz istasyonuna hayır"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...