02 Aralık 2019 18:16

Hemşince rock grubu Meluses 10’uncu yılını kutluyor

Hemşince rock müzik grubu Meluses, 2009’da başlayan müzik yolculuklarının 10’uncu yılını bir konserle kutlayacak.

Meluses Grubu

Paylaş

Hemşince rock müzik grubu Meluses, 2009’da başlayan müzik yolculuklarının 10’uncu yılını bir konserle kutlayacak. Koray Çelik, Mağruf Kibar, Arif Kara, Ata Erdem Şimşek ve Gökhan Ölke’den oluşan grup, 6 Aralık Cuma günü saat 22.00’de The Wall Performance’ta sahne alacak.

10’uncu yıl konserini Instagram hesabından duyuran Meluses üyeleri, “Sesin, hikayenin, geçmişin ve şimdinin gerçekliğine dokunabilmenin hayali... 10 yıl önce başladı her şey. İlk ses, ilk nota, ilk cümle... Heyecanla çoğaldığımız, yollara düştüğümüz, derin vadilerde yankılandığımız, uzak şehirlerin sokaklarında yürüdüğümüz zamanları hiçbir zaman unutmadık. Hayal kurmaya, şarkılara yaslanmaya, dilimizden ve kültürümüzden ilham almaya devam ettik” dedi. 

Müzikal yolculukları boyunca çok şey öğrendiklerini, yeni insanlarla, şarkılarla, hikayelerle tanıştıklarını söyleyen grup üyeleri açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Meluses müziğini ve duygusunu yitirmeden mırıldandığı ezgileri hiçbir zaman dilinden düşürmedi. Daima sevdi, anlamanın gücüne inandı, dinledi, anlattı. Şimdi, 10. yıl konseri için yeniden sahnelere dönüyoruz. Hep birlikte şarkıları, umudu ve sevgiyi çoğaltmak istiyoruz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Nice 10 yıllara, hep birlikte… Hayde!” 

Doğu Karadeniz’in yok olma riski altındaki dillerinden Hemşinceyi yaşatmak için yola çıkan Meluses’in adı, Hemşincede “bizim ışığımız” anlamına geliyor. Kuruluşundan bu yana Hemşince ağırlıklı şarkılar yapan grubun 2015’te yayınlanan Ğhadulik isimli ilk albümü, Hemşince kaydedilen ilk rock albümü olma özelliği taşıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyada 40 milyondan fazla modern köle var!

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da düzenlenecek Enerji Sempozyumu'na çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa