29 Ekime polemiklerle...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Cumhuriyet Şöleni’ne katılacak. CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İzmit’te Cumhuriyet Şöleni’ne katılacak olan Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı’nın son gününde Ankara’dan Kocaeli’ye gelecek. Gece düzenlenecek İzmit Cumhuriyet Şöleni’ne katılacak olan Kılıçdaroğlu, meşaleli yürüyüş kortejiyle Perşembe Pazarı Alanı’na kadar yürüyecek.
İKTİDAR CUMHURİYET İLE HESAPLAŞIYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, “Cumhuriyet sayesinde elde ettikleri olanakları kullanarak; Cumhuriyet’in devrimci özünü hedef alan, adını koymadan Cumhuriyet’i başkalaştırmaya koyulan, Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşmaya kalkışan bir anlayış”ın iktidarda olduğunu belirtti.
DSP’DEN İLGİNÇ İDDİA
DSP Genel Başkanı Masum Türker partililerle bayramlaşırken, “Bugün bayramın ikinci günü, hep birlikte kutluyoruz. Ama aslında bugün bayramın birinci günü. AKP iktidarı maalesef Diyanet İşleri Başkanlığını da kullanarak sırf bayramın son günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile bütünleşmesin diye Kurban Bayramı’nın gününü değiştirdi” dedi. Türker parti genel merkezindeki bayramlaşmada yaptığı konuşmada iktidarın yaptığı hatayı bildiği için ilk kez televizyonlardaki haber programlarında “Arife günü kurban kesmeyin” denildiğini iddia etti.
AKP: CUMHURİYETİN SAHİBİYİZ
AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu; bazılarının 29 Ekim marifetiyle kendilerini başka yerde göstermeye çalıştıklarını ve cumhuriyet istismarı yaptıklarını savundu. Soylu, “Biz milletin içindeyiz, cumhuriyetin sahibiyiz, bayrağın, Türkiye’nin sahibiyiz.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et