02 Aralık 2019 15:27

Selçuk: Ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamladık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atanmayan öğretmenlere değinmedi ama 2035'lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğu çalışmasını tamamladıklarını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmene değinmeden 2035'lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğu çalışmasını tamamladıklarını söyleyerek “Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz” dedi.

İstanbul'da 2023 Eğitim Vizyonu ile "Birlikte Bir Yıl" toplantısında konuşan Bakan Selçuk, güçlü bir gelecek için güçlü öğretmenlere ihtiyaç olduğunu belirterek “Çocuklar için ne istiyorsak, onun aynısını öğretmen için de istiyoruz. İmkanlar el verdiğince bu eğitimlerin sıradanlaştığını, yaygınlaştığını göreceksiniz. Öğretmenlerimizin nasıl dönüştüğüne hep birlikte tanık olacağız. YÖK ile işbirliği içinde öğretmen yetiştirmeyi bütünsel olarak ele alıyoruz. Bizim 2035'lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz” diye konuştu.  AKP döneminde eğitimin yaz boz tahtasına döndürüldüğüne değinmeyen Bakan Selçuk “Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil” diye konuştu.

Bakan Selçuk, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili süreyi kısaltma noktasında bir çabalarının olduğunu ayrıca meslek örgütlerinin karşı çıktığı öğretmenlik meslek kanunu tasarısıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş genel kurula giderken, ne değişecek?

SONRAKİ HABER

2 çocuk çalışana cinsel işkence yaptığı iddia edilen kafe sahibinin davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...