03 Aralık 2019 00:18

Amedspor taraftarları: Amedspor biziz ve takımımızın hep arkasındayız

Süleyman Soylu'nun bir konuşmasında "terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü" olarak bahsettiği Amedspor'un taraftarları, takımlarına sonuna kadar destek vereceklerini söylüyor.

Fotoğraf: (Dilan Temiz/ Evrensel)

Paylaş

Dilan TEMİZ
Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Diyarbakır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda, "Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi?" diyerek Amedspor’u hedef göstermişti. Konu hakkında görüştüğümüz Amedsporlu taraftarlar, Kürtlerin her şeyinin terörize edildiğini belirterek Amedspor’un halkın takımı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahında düzenlenen jandarma il komutanları toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. ‘Aman ne yapın, Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun' diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?" ifadelerini kullandı. Soylu’nun ifadelerini, Diyarbakır’da oynanan Amedspor- Yeni Çorumspor maçında Amedsporlu taraftarlara sorduk.

"MAÇA GELEREK CEVABI VERDİK"

Amedspor’un halk tarafından desteklendiğini söyleyen Hasan, “Deplasmana gittiğimizde saldırılar oluyor. Şimdi yine ortalığı kızıştırıyorlar. Kandil’in işi gücü yok Amedspor ile uğraşacak. Hedef gösterip gündemi değiştirmeye çalışıyor. Bu kadar sorun varken ırkçılığı kışkırtıyorlar. Ama bunca insan bugün maça gelerek Soylu’ya gereken cevabı verdi” dedi.

Amedspor sahada taraftarını selamlıyor.

"BATIDAKİ İNSANLARI KIŞKIRTMAK İSTİYORLAR"

Soylu’nun sözlerinin Amedspor’u karalamaya yönelik olduğunu belirten Diyar ise, “Amedspor’u küçük düşürmeye çalışıyor. Ancak buna rağmen bilsinler ki Amedspor bir gün Türkiye’yi temsil edecek. Türk-Kürt ayrımcılığı yapılıyor. Sanki silahla çatışmaya gidiyorlar. Burada futbol oynanıyor. Futbolu bile savaş alanına çevirdiler. Kürtlerin her şeyini terörize ediyorlar. Batıdaki insanları kışkırtmak için propaganda yapıyor” diye konuştu.

BU SÖZLER SALDIRILARA ZEMİN HAZIRLIYOR

Kürtlere dair her şeye düşman olunduğunu dile getiren Süleyman ise, “Bu sözler halklar için yapıcı değil. Bu sözler yüzünden deplasmanda ‘Amedspor teröristlerin takımı’ diye bize saldırılar oluyor. Bu sözler o saldırılara güç kaynağı oluyor. Amedspor halkın takımıdır. Halkın desteğiyle ayakta durmaya çalışıyor. Bazı takımlar gibi iktidardan destekler alarak futbol oynamıyor. İktidar desteği olan takımlar bile bu kadar taraftarı toplayamıyor. Bu bile Amedspor’un halk nezdindeki değerini gösteriyor” dedi.

"AMEDSPOR’U YALNIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Takımlarına destek olmak için maça geldiklerini belirten Rojda, “Açıklamalar bence asılsız. Takımızı destekliyoruz, kimse takımıza iftira atmasın kimse onlar hakkında kötü düşünmesin diye buradayız” dedi. Soylu’nun, Amedspor’u yalnızlaştırmaya çalıştığını belirten Çiçek, “Amedspor tamamen halkın takımıdır. Amedspor’umuzu sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Yıllardır gerek Amedspor’un gerek taraftarların birçok saldırıya maruz kaldığını belirten Keje Aslan, “Spor takımımız maç için gittikleri birçok şehirde ırkçı söylem ve saldırılara maruz kalıyor. Amedspor futbol takımı değilmiş gibi sürekli siyasete karıştırılıyor. Bakanın açıklaması da bize bunu gösteriyor. Kürt olduğumuz için teröristmişiz gibi muamele görüyoruz. Biz nasıl ki Türk taraftarlara ırkçı bir şekilde yaklaşmıyorsak onların da bu şekilde yaklaşmamasını bekliyoruz. Amedspor biziz ve takımımızın hep arkasındayız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Megam Tekstil’de sendikalaşan işçiler önce işten atıldı, sonra işe alındı

SONRAKİ HABER

Kadınlar Bakırköy Cezaevi önünde: Bu hapishanede cinsel işkence var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...