02 Aralık 2019 11:21
Son Güncellenme Tarihi: 02 Aralık 2019 12:16

Esenyurt'ta 2 kadına saldıran minibüs sürücüsü serbest bırakıldı

Esenyurt'ta kendisini uyaran iki kadına saldıran minibüs sürücüsü serbest bırakıldı. Yaşadıklarını anlatan kadınlar, failin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Fotoğraflar: DHA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Esenyurt'ta hızlı gittiği için kendisini uyaran iki genç kadına saldıran minibüs sürücüsü serbest bırakıldı. 15 suçtan kaydı bulunan failin serbest bırakılmasına tepki gösteren kadınlar, "Serbest bırakılmaması için ölmemiz mi gerekiyordu?" dedi.

DHA'nın haberine göre olay, cuma günü Esenyurt ilçesi Piri Reis Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.M. ve K.K., Bahçeşehir'den Esenyurt'a gitmek için minibüse bindi. Şoför, trafikte önünde seyreden bir otomobil sürücüsüne sinirlenip minibüsü tehlikeli bir şekilde sürmeye başladı. Bunun üzerine kadınlar, "tehlikeli araç kullanıyorsunuz, korkuyoruz" diyerek şoförü uyardıktan sonra inmek istedi. Ünal E. adlı sürücü, minibüsü durdurup kadınları indirdikten sonra onlara hakaret edip darbetti. Ardından şoför minibüse binip olay yerinden ayrıldı. Kadınlar polis merkezine giderek minibüs şoföründen şikayetçi oldu. Olay anı da bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

15 SUÇTAN KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı gerçekleştirdiği tespit edilen minibüs şoförü Ünal E.'yi (32) dün akşam gözaltına aldı. Şüpheli Ünal E. "kasten yaralama" suçundan mahkemeye sevk edildi. 15 suçtan polise geliş kaydı bulunduğu belirtilen Ünal E. adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

KADINLAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Fiziksel saldırıya maruz bırakılan Mine M. ve Kübra K. yaşadıklarını anlattı.

Mine M., "O kadar hızlı kullanıyor ki arabayı korktuk. Bir öne gidiyoruz, bir arkaya gidiyoruz hep beraber. Sonra trafikte sinirlendi birine. Önüne kırdı. Anlamadık ne olduğunu. Sonra aşağıya indi minibüsten. Adama saldırmaya başladı. 'Kapıyı açacaksın. Geleceksin buraya. Döveceğim seni' falan dedi. Küfürler etti. Minibüsün içindekiler indi. Sakinleştirdiler geri arabaya bindirdiler adamı. Dövemedi ya adamı. Daha çok sinirlendi. Daha hızlı kullanmaya başladı. Sonra minibüsün içindeki insanlara bağırmalar, ses yükseltmeler. 'Anlamıyor musunuz? İnin lan aşağıya' falan tarzında konuşmalar. Hiç kimse bir şey söyleyemedi" dedi.

M., "Biz inerken, 'Beyefendi arabayı bu kadar hızlı kullanamazsınız. Lütfen insanlarla da düzgün konuşun' dedik. 'Sen kimsin bana bunu söylüyorsun' diyerek küfür etti bana. Sonra aşağıya indik. Arkamdan koşarak geldi. Zaten görmedim bile. Arkamdan geldi, ensemden tuttu ve birden dövmeye başladı" diye Ünal E.'nin yaptıklarını anlattı.

"KİMSE HİÇBİR ŞEY YAPAMADI, TUTMADI BİLE"

Olaya tanık olanların müdahale etmediğini söyleyen M. şunları söyledi:

"Dayak yiyoruz ve hiçbir şey olmamış gibi geri arabasına binip gidiyor. Bugün öğreniyoruz ki serbest bırakmışlar. Neyi bekliyorlar bu adamı tutuklamak için? Beni illa öldürmesi mi gerekiyordu bu adamın? İlk vukuatı da değilmiş. 15 tane şikayeti varmış. Neyi bekliyorlar bu adamı tutuklamak için? Diyorlar ki 'Kadına şiddete hayır. Biz sizin yanınızdayız. Biz size desteğiz'. Ben buradan size sesleniyorum. Yanınıza geldik. Adalete güvendik. Geldik ifademizi verdik. Adam serbest kalmış. Bu nasıl bir kadına şiddetin arkasında durmaktır? Adam elini kolunu sallaya sallaya çıktı. Yarın gelip tekrar dövsün diye mi serbest bıraktınız?"

"SERBEST BIRAKILMAMASI İÇİN ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYORDU?"

Kübra K. ise, "Bizim ölmemiz mi gerekiyordu ya da kolumuzun bacağımızın kırılması, ağzımızın burnumuzun dağılması mı gerekiyordu o kişinin serbest bırakılmaması için? 1-2 değil ki 15-20 tane suçu varmış. Biz ilk değiliz. Ailelerimizi zor sakinleştiriyoruz. Ailemiz bize bir fiske bile vurmamışken, elin adamı gelip vuruyor. Kelimelerin tükendiği yerdeyim" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yıkılması istenen Zonguldak Kız Meslek Lisesi "kültür varlığı" olarak tescil edildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Yenişehir Belediye Meclisi üyeleri belediye binasına alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...