02 Aralık 2019 11:09

Yıkılması istenen Zonguldak Kız Meslek Lisesi "kültür varlığı" olarak tescil edildi

Yıkılıp yerine otopark yapılmak istenen Zonguldak Kız Meslek Lisesi, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurumu kararınca "kültür varlığı" olarak tescillendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hastane otoparkı için yıkılması istenen, Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescil edildi.

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın yeni yapılan devlet hastanesi projesinde unutulduğu ileri sürülen "otopark sorunu"nun, mimari yapısıyla kentin sembol yapılarından biri olan okulun başka bir yere taşınması ve yerine otopark yapılmasıyla çözülebileceğini açıklaması Zonguldak’ta tepkiyle karşılandı. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, şehrin önemli mimarlık örneklerinden birini oluşturan okulun "kültür varlığı" olarak tescil edilmesi için başvuru yaptıklarını belirterek "Başvuru üzerine yapıyla ilgili kurulun görevlendirdiği raportörler tescil konusunda ‘olumlu’ görüş bildirdi" dedi.  

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Raportörlerin görüşleri doğrultusunda Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun, kız meslek lisesi binasını oy birliğiyle "kültür varlığı" olarak tesciline karar verdiğini hatırlatan Coşgun, "Bizi son derece mutlu eden bu kararın alınmasında emeği geçen tüm Zonguldak halkına teşekkür ediyorum" dedi. Kentin kültürel değerlerine sahip çıkmanın görevleri olduğunu vurgulayan Coşgun, "Zonguldak bu ülkenin en kimlikli kentidir. Bunu korumak, bu kimliği elde etmek için, yerin yüzlerce metre altında canını veren binlerce Zonguldaklıya karşı görevdir" değerlendirmesinde bulundu. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu: Kötü gidişatı değiştirmek mümkün

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta 2 kadına saldıran minibüs sürücüsü serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...