02 Aralık 2019 05:58

Atatürk Havalimanının erken kapatılması nedeniyle TAV’a kâr kaybı ödenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanının faaliyete geçmesinin ardından Atatürk Havalimanının erken kapatılması nedeniyle TAV’a kâr kaybı ödeyecek.

Atatürk Havalimanı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; İstanbul Havalimanı dolayısıyla sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı nedeniyle işletmecisi TAV'a kira sözleşmesinde yer almamasına karşın kâr kaybı ödeneceğini bildirdi. Bakanlık, TAV'ın işletme süresinin erken kesilmesi sebebiyle olası kâr kayıplarının tespiti işinin uluslararası bağımsız bir firmaya ihale edildiğini ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü doğruladı.

Bakanlık Sayıştay’ın kâr kayıpları için çalışma başlatılmasını istediğini iddia ederken Sayıştay’ın aksi kararı 2017 Sayıştay raporu ile ortaya çıktı. Sayıştay 2017 denetim raporunda Devlet Hava Meydanlarının kâr kayıpları için başlattığı çalışmanın sözleşmeye aykırı olduğunu ifade ederek, “Yeni Havalimanının hayata geçiyor olması mevcut sözleşmeleri sona erdirmediği gibi, bu kuruluşun (DHMİ) herhangi bir kusurundan kaynaklanmamaktadır” dedi.

SAYIŞTAY’A RAĞMEN KÂR KAYIBI ÖDEMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2017 Sayıştay raporunda açıkça sözleşme hükümlerine aykırı olduğu için karşı çıkılan TAV’a kâr kaybı ödemesi için başlatılan çalışmayı Meclis gündemine taşımıştı. İlgezdi’ye yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan Sayıştay’a rağmen “Şirketin olası kâr kayıplarının ödeneceği bildirilmiştir” dedi.

“YENİ HAVALİMANI ISRARI YÜZÜNDEN MİLLİ GELİRİMİZ HEBA OLUYOR”

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Tüm mevzuat ve Sayıştay raporuna rağmen devletimizin ülkemizin milyarlarca lirası, milli gelirimiz göz göre göre heba edilecek. Ülkemiz yeni havalimanı ısrarı ülkemiz daha çok bedel ödeyecektir. Bir hava yolu şirketinin geçtiğimiz günlerde yeni havalimanı maliyetleri yüzünden uçuşlarına ara vermesi gibi, haksızca bu kar kayıplarının ödenmesi de yeni havalimanının ülkemize hayır getirmediğinin kanıtı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da protestolar yerli halkın desteğiyle sürüyor

SONRAKİ HABER

3 yılda sözleşmeli öğretmen sayısı 3.5 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...