01 Aralık 2019 13:57

3. Astrobiyoloji Konferansı ODTÜ’de gerçekleşti

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN) ile Amatör Astronomi Topluluğu tarafından düzenlenen 3. Astrobiyoloji Konferansı ODTÜ’de gerçekleşti. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN) ile Amatör Astronomi Topluluğu’nun (AAT) birlikte düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek Astrobiyoloji konferansı üçüncü kez gerçekleşti.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını AAT üyesi Metin Eren yaptı. Konferansın Türkiye’de astrobiyoloji alanındaki öneminden bahseden Eren, konferansın ilk düzenlendiği gündem bugüne ilginin giderek attığını söyledi. Açılış konuşmasının ardından farklı üniversitelerden akademisyenler sunumlarını gerçekleştirdi. Zeynep Bozkurt “Atronomi bölümünde 4 yıllık astrobiyoloji öğretme deneyimi”, Çağrı Tekatlı “Yaşam ile ölüm arasındaki canlı: Tardigrada”, Tereza Varnalı “Astrobiology Overview”, Mehmet Yeşiltaş “Meteoritlerde organik-inorganik ilişkiler ve astrobiyolojik çıkarımlar”, Mehmet Taşkın Çay “Canlılığın astrofizik orijini” sunumlarıyla konferansta yer aldılar. Konferansta akademisyenlerin yanı sıra öğrencilerin poster sunumları da yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de işçiler: Siyaseti zenginlere bıraktığımız sürece bize bir şey düşmez

SONRAKİ HABER

İzmir'de işçi kadınlar kadına yönelik şiddeti konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...