12 Nisan 2011 08:47

Sur Belediyesi’nden komün projesi

Sur Belediyesi ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından kurulan ‘Ekonomi ve İstihdam Komisyonu’ kapsamında başlatılan ‘mantar yetiştiriciliği projesi’ kadınları üretime katmaya devam ediyor.Sur ilçesinde 15 kadının evde mantar yetiştirerek üretime katkı sağlamasına ilişkin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve DTK Ekon

Sur Belediyesi’nden komün projesi
Paylaş

Sur ilçesinde 15 kadının evde mantar yetiştirerek üretime katkı sağlamasına ilişkin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve DTK Ekonomi ve İstihdam Komisyonu Üyesi Hamit Eser, Sur Belediyesinde bir açıklama yaptı. Demirbaş, bu proje ile yoksulluğun ve yoksullaştırma politikalarının önüne bir nebze de olsa geçmeye çalıştıklarını söyledi.

“Proje, yoksulluğun ve yoksullaştırma politikalarının gerçekleştirildiği bu coğrafyada insanlarımızın kendini bu duruma düşürenlere muhtaç olmadan, kadının istihdam sahibi olarak kendini güvence altına alması ve özgüveninin gelişmesi açısından önemli bir adımdır” diyen Demirbaş hedefin günde 100 kilo mantar üreterek, 100 kadına ve 100 aileye ulaşabilmek olduğunu belirtti. Üretilen mantarların Diyarbakır’da tüketildiğine dikkat çeken Demirbaş, “Elde edilen gelirler, kimin ne kadar ürettiğine bakılmaksızın ortak bir havuzda toplanarak herkese eşit dağıtılmaktadır. Yani kooperatifleşerek bir anlamda paylaşım kültürünü de geliştiriyoruz” diye konuştu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Askeri harcamalar her geçen yıl artıyor

SONRAKİ HABER

Ağzı açık kuyu liseli genci yuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...