01 Aralık 2019 12:46

Kanser hastası SGK'ye açtığı ilaç davasını kazandı

İlhan Okçu adlı kanser hastası, Keytruda adlı ilacını kendisine temin etmediği gerekçesiyle SGK'ye dava açtı. Mahkeme Okçu'yu haklı buldu. 

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

SGK'nın "geri ödeme listesi''nde olmayan Keytruda adlı ilaca ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Twitter hesabından paylaştığı belgeye göre, SGK'nın kendisine dava açan İlhan Okçu adlı kanser hastasının ilacını karşılamasına hükmedildi. Yarkadaş'ın aktardığı bilgiye göre, İlhan Okçu, bir süre önce İstanbul Anadolu 20. İş Mahkemesi'ne başvurdu. Okçu, "Emekliyim. Keytruda adlı ilacı her ay düzenli olarak almak zorundayım. Ancak ilacın her bir dozu 23 bin TL... Bunu karşılamam mümkün değil" dedi. Okçu, yaşayabilmek için evini de satmak zorunda kaldığını aktardığı dilekçesinde, SGK ve ilgili bakanlığın ilacı temin ederek kendisine vermesini talep etti.

SGK, ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDİYOR

Okçu'nun talebini haklı bulan mahkeme, Keytruda adlı ilacın SGK tarafından ödenmesine, kurumun İlhan Okçu'nun ilaç için bugüne dek harcadığı paranın da iadesine karar verdi. Ancak, Yarkadaş'ın verdiği bilgiye göre, SGK kararı İstinaf Mahkemesi'ne götürme kararı aldı. Böylece, on bine yakın insanın kullandığı ilacın devlet tarafından hastalara verilip verilmeyeceği konusunda son aşamaya gelindi.  Öte yandan, Barış Yarkadaş ise Twitter hesabından "Bu ilaçlar artık geri ödeme listesine alınmalı ve mağduriyetler giderilmelidir" çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çin Süper Lig'de şampiyon, Talisca'nın top koşturduğu Guangzhou Evergrande

SONRAKİ HABER

Yoksulun "Kara Cuma"sı bit pazarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...