01 Aralık 2019 09:14

Tarsus'ta Evrensel'le dayanışma etkinliği: Evrensel'den umut ve cesaret bulaşır

Evrensel gazetesinin 25. yılı dolayısıyla Tarsus'ta düzenlene dayanışma etkinliğine Tüm Köy Sen Örgütlenme Uzmanı Sedat Başkavak ve Laz Marks karakteriyle tanınan Oyuncu Haldun Açıksözlü katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel gazetesinin 25. yılı dolayısıyla Mersin'in Tarsus ilçesinde Evrensel'le dayanışma etkinliği gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesi nikah salonunda gerçekleşen etkinlikte, Laz Marks oyunuyla tanınan Oyuncu Haldun Açıksözlü stand-up gösterisi sahneledi. Gösteriye siyasi partilerin, sendikaların ve derneklerin üye ve yöneticileri de katıldı. Gösteri öncesi söz alan Evrensel Gazetesi Temsilcisi Sedat Başkavak, Evrensel''i anlatırken "25 yıldır işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve tüm ezilenlerin sesi oldu" ifadelerini kullandı.

"EVRENSEL'İN BOYASI ELE BULAŞIR AMA SAYFALARINDAN KİN VE DÜŞMANLIK BULAŞMAZ"

Sedat Başkavak, Evrensel'in 25 yıl önce yayın hayatına başladığı günlerde diğer gazetelerin manipülasyon ve promosyondan ibaret olduğunu belirtti. Başkavak, "Manipülasyonla gerçeklerin önüne perde çekerek emekçilerin görmesini engelliyorlardı. Promosyonla da tencere, tava, ansiklopedi, hatta TV ve buzdolabı vererek emekçilerin evlerine gazetelerini sokuyorlardı. Bugün de aynısını yapıyorlar. İşçilerin, emekçilerin gerçekleri öğrenmemesi için iktidarın havuzunda yıkanırken halkı da birbirine karşı düşmanlaştırıyorlar. Hele biri var ki boyası ele bulaşmayan gazete diye kendini reklam etmişti. Evet Evrensel'in boyası ele bulaşır, elbiseye bulaşır ama sayfalarından kan, kin ve düşmanlık bulaşmaz. Evrensel'den iki şey daha bulaşır, biri umut diğeri de cesarettir. Karanlığın en koyu zamanında bile bir aydınlık olduğunu gösterir ve hep umudu yazar" ifadelerini kullandı. 

Etkinlik, Haldun Açıksözlü'nün sunduğu stand-up gösterisiyle son buldu. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'da yolcu otobüsü devrildi: 15 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ayşe Tuba Arslan'ı ölüme götüren ihmaller bitmiyor: Katili ile uzlaşmaya zorlanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...