30 Kasım 2019 06:15

Lübnan'daki akaryakıt istasyonları grevi askıya alındı

Lübnan'da akaryakıt istasyonlarında süren grev, Cumhurbaşkanı Enerji Bakanlığı ile yürütülen müzakereler nedeniyle askıya alındı.

Başkent Beyrut'ta halk sokakta. | Fotoğraf: Mahmut Geldi/AA

Paylaş

Lübnan'daki Yakıt İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Sami el-Braks, yakıt istasyonlarındaki grevi askıya aldıklarını açıkladı.

Braks, yaptığı yazılı açıklamada, birçok istasyonda büyük sıkıntı yaşanması ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın talimatları üzerine Enerji Bakanlığı ile yürütülen müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına fırsat tanımak amacıyla grevi askıya aldıklarını duyurdu.

Braks, sendikanın pazartesi günü yeni gelişmelerin ışığında geniş bir toplantı düzenleyeceğini de aktardı.

İSTASYONLARDA İZDİHAM YAŞANMIŞTI

Akaryakıt istasyonlarının greve girmesinin ardından birçok istasyonda izdiham yaşanmıştı. Benzin istasyonları önünde araçları ve motorsikletleriyle akaryakıt almayı bekleyen Lübnanlılar uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Yakıt İstasyonları İşveren Sendikası, doların piyasada 2 ayrı kurdan işlem görmesinin sektörü olumsuz etkilemesi ve Lübnan Bankası ile petrol ürünleri ithal eden şirketlerin anlaşmalara bağlı kalmaması nedeniyle 28 Kasım'da grev başlatmıştı.

Kamu borcunun 86,2 milyar dolara ulaştığı Lübnan'da, Merkez Bankasında 1 dolar 1507 Lübnan lirasıyken, döviz bürolarında 1 dolar 1630 ile 1700 lira arasında işlem görüyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

DTK Eş Başkanı Öztürk: Demokratik mücadeleyi engelleyemeyecekler

SONRAKİ HABER

Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde hasta yakını güvenlik görevlisini bıçakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...