29 Kasım 2019 19:07

Hakkında yeni bir soruşturma açılan Şaban Vatan, Valiliğe tepki gösterdi

Giresun Eynesil'de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabian Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan hakkında, soruşturmanın tanığının evine yaklaşmama kararını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Şaban Vatan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan hakkında, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal'ın evine yaklaşmama kararını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

DHA'da yer alan haberde, olayla ilgili süren soruşturmanın tanığı olan Mürsel Küçükal'ın evinin önünden araçla geçen Şaban Vatan'ın, Küçükal'ın evine yaklaşmaması yönünde alınan kararı ihlal ettiği belirtildi. Polisin olayla ilgili tuttuğu tutanak savcılığa iletildi. Şaban Vatan hakkında eve yaklaşmama kararını ihlalden soruşturma başlatıldı.

ŞABAN VATAN KARARA TEPKİ GÖSTERDİ: VALİLİK BANA GÜZERGAH VERSİN

Şaban Vatan, soruşturma kararına Twitter'dan tepki gösterdi. Vatan, "Benim ören yolu istikametinden geçmem suç oldu. Metruk evin olduğu yerden video çekmem suç oldu. Polis evi basmış olduğunu görmem uzak mesafeden neler oluyor diye bakmam da suç oldu. Bu nasıl hal? Ben nefes almayayım bari. Sayın Valilik Bana güzergah verin o halde bu ne hal" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Giresun Valiliği'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Şaban Vatan'ın soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal'ın evine yaklaşmama kararını ihlal ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ekiplerimiz Mürsel Küçükal'ın evine intikal esnasında Şaban Vatan'a ait 28 RB 902 plaka sayılı otomobille bahse konu yerden seyir halinde geçip uzaklaştığı görülmüştür. İkamet önünde Mürsel Küçükal ve yanında bulunan Ramazan Küçükal ile görüşülmüş, şahıslar görevli ekiplerimize 'Şaban Vatan isimli şahsın gün içerisinde ikametlerinin önünden seyir halinde geçtiğini ve yine ikametine 50 metreden fazla yaklaşmama kararı bulunan Şaban Vatan'ın ikametlerinin etrafında bulunduğuna dair resim çektiklerini, bu resimleri kendi rızaları ile ekiplerimize verebilecekleri' hususunda beyanda bulunmuşlardır. Şaban Vatan isimli şahsın mağdur Mürsel Küçükal’ın ikametine 50 metre yaklaşmama kararını ihlal ettiğine dair tutulan tutanak nöbetçi Cumhuriyet Savcısını da bilgilendirmek suretiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne gereği için gönderilmiştir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CEPhane serisinden: Ücretli Emek ve Sermaye

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Didem Yılmaz: HDP'li siyasetçilerin görevden alınması için suç üretiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...